Πανηγυρική αθώωση για τους Θέμη Μπαλασόπουλο, πρώην Πρόεδρο Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. και του συνόλου των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας του 2010 (Βασίλης Πολυμερόπουλος, Γεώργιος Χαρίσης, Γεώργιος Καταχανάς, Θωμάς Καραγιαννάκης, Γιάννης Τσούνης, Νικόλαος Γερακάρης, Ηλέκτρα Πατσουράκη, Νίκος Τράκας, Σπυρίδων Πολυζώης και Γεώργιος Κούνας), σήμερα, και κατά την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει σε βάρος τους, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, για κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Μάρτιο του 2010.
Συγεκριμένα, το Β Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με σημερινή απόφαση του, απήλλαξε την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, που φέρονταν να έχει τελεστεί το έτος 2010.
«Θυμίζουμε, ότι κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. τον Μάρτιο 2010, όταν αντιδρούσαμε στις πρώτες περικοπές των αποδοχών μας, ο τότε Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας είχε υποβάλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά, υποστηρίζοντας, ότι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είχαν καταλάβει τον ΧΥΤΑ και παρεμπόδιζαν την είσοδο των απορριμματοφόρων του Δήμου, μη γνωρίζοντας προφανώς, ότι ο Δήμος Πειραιά, εναποθέτει τα απορρίμματα του στον ΣΜΑ Φυλής και ότι κατά τις ημέρες εκείνες, οι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας, απείχαν από την εργασία τους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.
Το Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο κύριος Χιωτάκης, Πρόεδρος κατά τον χρόνο εκείνο του ΕΣΚΝΑ, δέχτηκε, ότι δεν υπήρχε παρεμπόδιση των απορριμματοφόρων, που έφταναν στον ΧΥΤΑ, εξυπηρετώντας ανάγκες ευαίσθητων χώρων, όπως νοσοκομεία, λαϊκές, σχολεία ενώ την ίδια στιγμή έκρινε, ότι οι ενέργειες μας υπαγορεύονταν από το καθήκον μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, που εκπροσωπούμε.
Πρόκειται για μια ακόμα απαλλακτική απόφαση, που καταρρίπτουν έωλες κατηγορίες εις βάρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., αποδεικνύοντας, ότι όταν οι εργαζόμενοι μάχονται μαζικά και συσπειρώνονται γύρω από τα συνδικάτα τους, κανείς δεν μπορεί να τους νικήσει», σχολιάζεται από την Ομοσπονδία, σε συνέχεια της απόφασης.

Μαρία - Μαγδαληνή Τσίπρα: «Η Δικαιοσύνη μπορεί και πρέπει να στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων»
H Νομική Σύμβουλος της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., κα Μαρία - Μαγδαληνή Τσίπρα, μιλώντας στο epoli.gr για την απόφαση, δήλωσε:
«Η σημερινή απόφαση, με την οποία απαλλάχθηκαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., από τις άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες, που τους προσάπτονταν, αποτελεί για μια ακόμα φορά υπενθύμιση, ότι η Δικαιοσύνη μπορεί και πρέπει να στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων, που δίνουν καθημερινά την μάχη για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και της επιβίωσης τους».
 
Top