Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητστοτάκης με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

"Δεν έχετε κάποιο συγκροτημένο σχέδιο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Δηλαδή ξέρετε τι θέλετε να ελέγξετε, αλλά δεν ξέρετε τι θέλετε να φτιάξετε" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι "η κατάργηση των πανελλαδικών ανακοινώνεται από τον Πρωθυπουργό σε ειδική φιέστα και την επομένη ο αρμόδιος Υπουργός ανακοινώνει ότι δεν ξέρει πώς θα το υλοποιήσει".

"Αυτό δεν είναι κυβέρνηση είναι πολιτικός στρατός ατάκτων" πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία ανέφερε ότι είναι ένας ακόμη κρίκος «σε μια σπασμένη αλυσίδα ιδεοληψίας και προχειρότητας» της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως ήρθε στη Βουλή για να θεραπεύσει μια αντισυνταγματική ρύθμιση.

"Η Κυβέρνηση που υποσχέθηκε ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος έχει γράψει βιβλία ολόκληρα με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, τέσσερις μέχρι τώρα" επεσήμανε.

"Το νομοσχέδιο έρχεται με τη διαδικασία του επείγοντος να ψηφιστεί εντός δύο ημερών γιατί;», διερωτήθηκε και συνέχισε:

"Από τον Δεκέμβριο ξέρατε ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο. Πέντε μήνες δεν μπορούσατε να φέρετε μια ρύθμιση;" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Αντί να πηγαίνουμε το δημόσιο σχολείο μπροστά,αντί να χτίζουμε την εκπαίδευση του 21ου αιώνα,ξαναγυρίζουμε σε λογικές του προηγούμενου αιώνα" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

 
Top