5 υποκατάστατα του γάλακτος για όταν ξεκινούν οι περικοπές στα γαλακτοκομικά...
Τώρα τελευταία έχεις εντοπίσει πως τα γαλακτοκομικά προιόντα σε ενοχλούν. Ναι, για εκείνο το πρήξιμο στην κοιλιά λέμε μετά το πρωινό σου. Γάλα με δημητριακά έφαγες και πάλι νιώθεις φουσκωμένη.
Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν είναι κάτι ανησυχητικό, πρέπει όμως να είσαι προσεκτική ως προς την επιλογή των τροφών που καταναλώνεις.
Ως δυσανεξία στη λακτόζη ορίζεται η αδυναμία του οργανισμού να μεταβολίσει την λακτόζη, το βασικό σάκχαρο του γάλακτος. Αυτή η αδυναμία οφείλεται στην έλλειψη του ενζύμου λακτάση, που κανονικά παράγεται από κύτταρα του λεπτού εντέρου. Εκτιμάται ότι περίπου 70% των ενηλίκων παγκοσμίως εμφανίζουν μειωμένη παραγωγή λακτάσης.
Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περίπου 30% των παιδιών κάτω των 5 ετών εμφανίζουν κάποια ανεπάρκεια λακτάσης και συνακόλουθα συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη, ενώ το ποσοστό αυξάνεται πριν την εφηβεία.
Για την αποφυγή εμφάνισης των συμπτωμάτων είναι σκόπιμο να αποφεύγονται το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και τα παράγωγά τους που είναι οι φυσικές πηγές λακτόζης.
Θα βάλεις στη ζωή σου τα υποκατάστατα του γάλακτος φυτικής προέλευσης και τότε θα δεις στον οργανισμό σου διαφορά.
Ως δυσανεξία στη λακτόζη ορίζεται η αδυναμία του οργανισμού να μεταβολίσει την λακτόζη, το βασικό σάκχαρο του γάλακτος. Αυτή η αδυναμία οφείλεται στην έλλειψη του ενζύμου λακτάση, που κανονικά παράγεται από κύτταρα του λεπτού εντέρου. Εκτιμάται ότι περίπου 70% των ενηλίκων παγκοσμίως εμφανίζουν μειωμένη παραγωγή λακτάσης.
Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περίπου 30% των παιδιών κάτω των 5 ετών εμφανίζουν κάποια ανεπάρκεια λακτάσης και συνακόλουθα συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη, ενώ το ποσοστό αυξάνεται πριν την εφηβεία.
Για την αποφυγή εμφάνισης των συμπτωμάτων είναι σκόπιμο να αποφεύγονται το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και τα παράγωγά τους που είναι οι φυσικές πηγές λακτόζης.
Θα βάλεις στη ζωή σου τα υποκατάστατα του γάλακτος φυτικής προέλευσης και τότε θα δεις στον οργανισμό σου διαφορά.