Η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρώπη για νέο κύμα μεταναστών από τη Συρία εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών, κάνοντας λόγο για επιπλέον δύο εκατομμύρια ανθρώπους που ενδέχεται να μετακινηθούν προς τα εδάφη τους και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης, η Άγκυρα αναμένει νέο κύμα προσφύγων, ο αριθμός των οποίων ενδέχεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια, οι οποίοι έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, τουλάχιστον οι μισοί θα καταφέρουν να διασχίσουν τα σύνορα και να επιχειρήσουν τη μετάβασή τους στην Ευρώπη. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των Τούρκων, ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία στη γειτονική χώρα θα κυμανθεί μεταξύ τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων, οι οποίοι αναγκαστικά θα παραμείνουν εκεί για ολόκληρο τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης, στα εδάφη της φιλοξενούνται ήδη περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες των οποίων σκοπεύουν να μεταβούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, απορρίπτοντας κάθε σκέψη επιστροφής στην πατρίδα τους.

Από τον περασμένο μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, αλλά και οργανώσεων ανταρτών που αντιτίθενται στην κυβέρνηση Άσαντ, προκαλώντας, σύμφωνα με τις διεθνείς οργανώσεις, τη μετακίνηση τουλάχιστον 120.000 ανθρώπων από το Χαλέπι, το Ιμπλίμπ και τη Χαμά.

[ads-post]


Πηγή
 
Top