Στο συνεδριακό κέντρο “Ι.Βελλίδης” θα πραγματοποιήσει εφέτος την τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την καθιερωμένη ομιλία ο Αντώνης Σαμαράς...







Είναι η πρώτη φορά που ο κ.Σαμαράς θα μιλήσει στο χώρο αυτό ως πρωθυπουργός, καθώς ομιλία στο Βελλίδειο είχε πραγματοποιήσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί κυβέρνησης Παπανδρέου και μετά την εκλογή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα επέλεγε τη 250 θέσεων αίθουσα “Corona” της ΔΕΘ.



Η πρόταση για αλλαγή του χώρου εκφώνησης της ομιλίας κατατέθηκε κατά τη σύσκεψη που είχε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος στη Θεσσαλονίκη με τους τοπικούς βουλευτές και τα τοπικά κομματικά στελέχη. Το σκεπτικό είναι να δοθεί μεγαλύτερη δυναμική στην εφετινή παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η οποία έχει συνδεθεί με την προσδοκία για τις προαναγγελθείσες φοροελαφρύνσεις και τους σχεδιασμούς του Μαξίμου για αντιστροφή του πολιτικού κλίματος.



Στόχος είναι επίσης να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη, όπου ακόμη είναι ανοιχτές οι πληγές από την επιλογή του Μαξίμου να στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές το Γιάννη Ιωαννίδη αντί του Απόστολου Τζιτζικώστα, με κατάληξη τη θριαμβευτική εκλογή του δεύτερου.



Ο κ.Σαμαράς πάντως ούτε και εφέτος θα δώσει συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.



Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έχει προγραμματίσει ακόμη εάν θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ή όχι. Υπενθυμίζεται πάντως ότι πέρυσι δεν είχε ανέβει στη συμπρωτεύουσα, όπου άλλωστε τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης οι εκδηλώσεις και επισκέψεις είναι υποτονικές.



πηγή: news247.gr

 
Top