Παραμένουν οι «παραφωνίες» στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης...









Την ώρα που ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης κάνει λόγο σε συνέντευξή του για «πάγωμα» μέρους του χρέους αντί για κούρεμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" επαναλαμβάνει τη θέση που εδώ και καιρό υποστηρίζει η Αριστερή Πλατφόρμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακύρωση των μνημονίων και επαναδιαπραγμάτευση με στόχο τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.



«Κάθε άλλο παρά έχουμε ξεχάσει την άμεση ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων από μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Αντίθετα η δέσμευση μας αυτή, μαζί με την άμεση απομάκρυνση της τρόικας, είναι ισχυρότατη, σαφέστατη, απόλυτη και κατηγορηματική. Η χώρα δεν μπορεί ούτε μία στιγμή να συνεχίσει να πορεύεται ως ένα είδος αποικίας, ως χώρα μειωμένων δυνατοτήτων κυριαρχίας και στην ουσία ως ιδιόμορφο οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας και πολιτικοστρατιωτικό οικόπεδο του αμερικανό-ισραηλινού άξονα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.



«Όπως σας είπα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απομακρύνει άμεσα την τρόικα και θα ακυρώσει τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, ενώ θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση επί του χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, όπως ορίζει το πρόγραμμά μας» επανέλαβε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.



Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Λαφαζάνης διευκρίνισε ότι «"δεν συνιστούν το συνολικό μας πρόγραμμα. Αυτές οι εξαγγελίες είναι μια πρώτη δέσμη άμεσων μέτρων μιας κυβέρνησης της Αριστεράς που στοχεύουν από τη μια να ανακουφίσουν τα πιο φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και από την άλλη να διαμορφώσουν τις στοιχειώδεις συνθήκες επανεκκίνησης της οικονομίας».

 
Top