Εδώ και αρκετές ημέρες ο ηγέτες της Βορείου Κορέας αγνοείται. Εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έπεσε και έσπασε τους αστραγάλους του φορώντας τακούνια!...











Πού είναι λοιπόν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν; Εδώ και σχεδόν ένα μήνα αγνοείται ενώ φήμες δίνουν και παίρνουν για την κατάσταση της υγείας του



Εφημερίδα της Νότιας Κορεάς, επικαλούμενη αξιωματούχο που επέστρεψε στη Νότιο Κορέα από τη Βόρειο όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες, γράφει ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν αναρρώνει σε νοσοκομείο της Πιονγιάνγκ μετά την εγχείρηση που υπεβλήθη και στους δυο αστραγάλους του.



Ο δικτάτορας, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης φέρεται να υπέστη αρχικά διάστρεμμα και εν συνεχεία να έσπασε τους δυο αστραγάλους του κατά τη διάρκεια μιας εξαντλητικής περιοδείας που έκανε σε στρατιωτικές βάσεις, λόγω των ειδικών τακουνιών που φορά για να του προσθέτουν ύψος και κύρος.



"Έχει παχύνει αισθητά από τότε που ανέλαβε την εξουσία", τονίζει αξιωματούχος του καθεστώτος που δεν θέλει να κατονομαστεί προσθέτοντας ότι μπορεί τώρα να είναι η αδυναμία του στο έμενταλ που τον οδήγησε στο νοσοκομείο αλλά στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί ξανά λόγω της ουρικής αρθρίτιδας που του προκλήθηκε από την κατάχρηση του αλκοόλ.



Υπάρχουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν ότι πρόσφατα μια ομάδα γιατρών πήγε από την Ευρώπη στη Βόρεια Κορέα υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να διασχίσουν τη μισή υφήλιο για να κουράρουν κάποιον κοινό θνητό.



Τον περασμένο Ιούλιο, εμφανίσθηκε κουτσαίνοντας στην επετειακή εκδήλωση για την 20η επέτειο από τον θάνατο του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή του καθεστώτος. Ειπώθηκαν πολλά για την αδυναμία αυτή: Έχει ουρική αρθρίτιδα; Τραυματίστηκε στο "πεδίο της τιμής" ενώ έδινε τις "σπουδαίες συμβουλές του" σε εργάτες, μηχανικούς ή αξιωματικούς του στρατού;



Παρατηρητές της Βόρειας Κορέας εικάζουν ότι το βάρος του κ. Κιμ και το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να συνέβαλαν στα προβλήματα υγείας του.



"Κρίνοντας από το βάδισμά του, φαίνεται ότι πάσχει από ουρική αρθρίτιδα - νόσο που οφείλεται στη διατροφή και τη γενετική προδιάθεση που ταλαιπωρεί και άλλα μέλη της οικογένειας του Κιμ", δήλωσε ο Μάικ Μάντεν, ειδικός για θέματα της βορειοκορεατικής ηγεσίας και αναλυτής στην ιστοσελίδα 38 North.



Πηγή: washingtonpost



 
Top