Βέβαιος πως πλησιάζει η ώρα της κάλπης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας...











Πρόωρες εκλογές μέσα στον Οκτώβριο και αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε στα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, σημειώνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν ότι οι κάλπες είναι πλησιάζουν.



Γι’ αυτό το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα ενώ εκτιμά ότι από τη ΔΕΘ και μετά η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί και τρέχει πίσω από την ατζέντα που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει χάσει δηλαδή την δυνατότητα να καθορίζει εκείνη το πολιτικό παιχνίδι.



«Γι' αυτό και διαρρέουν όλα αυτά περί φοροελαφρύνσεων, αλλά την ίδια στιγμή που μιλούν για μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης, αμέσως μετά διευκρινίζουν πως πρόκειται για προτάσεις προς την τρόικα» σημείωσε με νόημα.



Στην ομιλία του προς τα στελέχη της Κουμουνδούρου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πυκνώνουν οι ενδείξεις για εκλογές. Θα το τολμήσει η κυβέρνηση να πάει στις εκλογές; Θα την αφήσουν να πάει σε εκλογές; Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε εκλογική ετοιμότητα» και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Εκτιμούμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων ενδεχομένως και πριν από τα στρες τεστ και τις τελικές αξιολογήσεις της τρόικα οι οποίες δεν θα αφήνουν περιθώρια χειρισμών στην κυβέρνηση».



Παράλληλα σύστησε επιτροπή που θα λειτουργήσει συμβουλευτικά για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους ενώ θέλησε να βάλει τέλος στις διαφορετικές απόψεις στελεχών του που είναι αποκλίνουσες για το θέμα του χρέους, λέγοντας ότι ισχύουν όσα έχει πει ο ίδιος από τη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή ότι χρειάζεται διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης για να καταστεί βιώσιμο.



*του Γιάννη Τσακίρη/antenna.gr

 
Top