Η Ελληνίδα πολιτικός που είναι πρόθυμη να αντικρίσει τους ανθρώπους. Ετσι περιγράφουν την Ρένα Δούρου οι New York Times, σε ένα αφιέρωμα- συνέντευξη στην περιφερειάρχη, που έχει και αυτό τον τίτλο...







Στο άρθρο, η κ. Δούρου περιγράφεται ως μικροκαμωμένη ξανθιά που έκανε μία αμερικανικού τύπου προεκλογική καμπάνια πηγαίνοντας «πόρτα-πόρτα», κάτι που οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί αποφεύγουν με το φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση από θυμωμένους πολίτες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Η εφημερίδα κάνει αναφορά στο μεγάλο γραφείο της κ. Δούρου, το οποίο κληρονόμησε από τον προκάτοχό της όπως σημειώνεται. «Κοίτα αυτό το μέρος. Θα μου πάρει μέχρι τη Δευτέρα για να φτάσω από το γραφείο μου μέχρι την πόρτα. Κάτω πρέπει να δείτε τους χώρους στους οποίους δουλεύουν οι άνθρωποι. Δεν το λέω επειδή είμαι αριστερή. Οι άνθρωποι χρειάζονται χώρο για να δουλέψουν σωστά», λέει η περιφερειάρχης.



Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στο περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη, με τους συντάκτες να αναφέρουν ότι ακόμη και πριν από τις εκλογές η κ. Δούρου είχε κάνει τη φήμη της σκληρής, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση «Μετά βίας συσπάστηκε το πρόσωπό της», ενώ γίνεται αναφορά και στην κόντρα των τελευταίων ημερών με την κυβέρνηση για την αξιολόγηση.



«Στο τέλος της πενταετίας η διακυβέρνηση της Αττικής θα είναι σαν των άλλων χωρών», δήλωσε η κ. Δούρου στην εφημερίδα, αλλά το άρθρο επισημαίνει ότι προς το παρόν παραμένει μία αξιωματούχος με λίγους συμμάχους και μικρή εμπειρία.



Οι New York Times κάνουν αναφορά στο σεξισμό που υπάρχει στην Ελλάδα, με αναφορά στα προεκλογικά σχόλια του Θεόδωρου Πάγκαλου. Το άρθρο καταλήγει με την επισήμανση ότι η κ. Δούρου παραιτήθηκε από τη βουλή για να είναι υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάτι που την άφησε χωρίς μισθό για πάνω από επτά μήνες και την αδυναμία να πληρώσει τους υπαλλήλους της, όπως σημειώνεται. «Η μητέρα μου πληρώνει τα τσιγάρα μου. Αυτοί που βλέπετε εδώ δουλεύουν για το τίποτα. Οπότε υπάρχει ελπίδα για τη χώρα μου», είχε πει το καλοκαίρι η ίδια.



πηγή : iefimerida

 
Top