«Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα του τρίτου παγκόσμιου πολέμου»,
δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.
«Φοβάμαι ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου», είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι σίγουρος ότι η χώρα του θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια εξέλιξη.
Τόνισε, ωστόσο, ότι καθήκον των αρχών της χώρας είναι να «συντηρήσουν τη χώρα» και δουλειά του είναι να σώσει ζωές ανθρώπων.

Ο Βούτσιτς είπε νωρίτερα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί και θα διευρυνθεί τους επόμενους 5-6 μήνες για να καταστεί τελικά ανεξέλεγκτη.

Προέβλεψε δε, ότι την απόφαση αποστολής αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα ακολουθούσε η απόφαση για τον εφοδιασμό του Κιέβου με μαχητικά αεροσκάφη F-16.

«Όλα άλλαξαν πέρυσι στις 24 Φεβρουαρίου και σήμερα τα πάντα έχουν ανατραπεί. Δεν θα υποχωρήσει κανένας, θα παίξουν και οι δύο μέχρι την τελική καταστροφή», εκτίμησε ο Βούτσιτς αναφερόμενος στο γεγονός.

Ο πρόεδρος της Σερβίας μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα εξέφρασε φόβους ότι «ο κόσμος βρίσκεται πολύ κοντά στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και διερωτήθηκε: «Υπάρχει κάποιος λογικός σε αυτόν τον κόσμο να σταματήσει αυτήν την τρέλα;»

Παράλληλα ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη με την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Πούτιν θα επηρεάσει και τη στάση των δυτικών χωρών απέναντι στην Σερβία. «Είναι πλέον βέβαιο ότι ο κόσμος διολισθαίνει προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα διότι η Δύση τώρα θα ασκήσει πρόσθετες πιέσεις σε όλους εκείνους που μέχρι σήμερα δεν τηρούσαν σκληρή στάση απέναντι στην Ρωσία», εκτίμησε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 
Top