Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που συγκρόυστηκε με άλλη κοντά στα Τέμπη. «Είναι τραγική η κατάσταση», λέει στην κάμερα της ΕΡΤ μητέρα, η κόρη της οποίας επέβαινε στο εν λόγω τρένο. Εποικοινώνησαν και αυτά που της μετέφερε η κόρη είναι σοκαριστικά.

«Το παιδί μου δεν ξέρω πώς γλύτωσε απο εκέι, ο συνάάδελφός τησ την τράβηξε. Από ότι ακούμε το τρένο είχε βλάβη και παρ’όλα αυτα τους επιβίβασαν. Γιατί;», λεει η μητέρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αππό την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ορισμένοι από τους επιβάτες του τρένου μεταφέρονται στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης με τους πρώτους να καταφθάνουν. Ο περισσότερος κόσμος είναι καλά στην υγεία του αλλά βρίσκονται σε σοκ. Πίστευαν ότι θα πεθάνουν, λένε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Οι πρώτες μαρτυρίες από το σοκαριστικό ατύχημα
Μία νεαρή επιβάτιδα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και συγκρούστηκε με άλλη στο ύψος των Τεμπών αναφέρει: «Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το OnLarisa.gr, ένας άλλος επιβάτης λέει:«Ακούστηκε ένα μπαμ. Τι να πω, δεν ξέρω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Το τρένο ήταν γεμάτο».
 
Top