ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΕΝΑ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΑΦΑΛΒΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ...ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ...ΣΠΟΥΔΑΣΕ  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ...

ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ" ΤΟ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...

ΧΡΥΣΟ ΚΟΥΦΕΤΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΠΙΡΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ  ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ:


Σύσσωμη η αντιπολίτευση έδειξε μια ωριμότητα, με συμβουλές και παραινέσεις προς τη  διοίκηση Μπίρμπα, όταν συζητήθηκε το θέμα της παράτασης συμφωνητικού μίσθωσης για το ΠΑΤΙΝΑΖ. Δεν έλειψε η ένταση και ο εκνευρισμός παρ' όλα αυτά.

Το θέμα στο Δ.Σ. ήταν παράταση ή μη, συμφωνητικού μίσθωσης του χώρου που βρίσκεται το ΠΑΤΙΝΑΖ. Αναφέρθηκε ρητά πως η οικονομική υπηρεσία θεωρεί ότι μπορεί να παραταθεί η μίσθωση, καθώς έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις του  συμφωνητικού. Η διοίκηση παρ' όλα αυτά θέλησε να βάλει επιπλέον όρους, που παρέπεμπαν σε άλλο θέμα. Παρατυπίες που διαπιστώθηκαν από την πολεοδομία, χωρίς οι σύμβουλοι να έχουν ενημερωθεί.

 Η δημοτική αρχή ήταν πρόθυμη να υπερψηφίσει το θέμα. Χωρίς προφανή λόγο όμως, έδειξε ολιγωρία, προχειρότητα κι αδεξιότητα, αφού πολλές φορές στάθηκε αμήχανα μπροστά στις επιχειρηματολογίες των δημοτικών συμβούλων και παρά την παρουσία του εκμισθωτή και την αποδοχή όλων των υποχρεώσεων και ευθυνών που τυχόν προκύψουν.

Τελικά βρέθηκε η "χρυσή τομή" αλλά χρειάσθηκε περίπου 50 λεπτά, για ένα θέμα που όπως ισχυρίσθηκε όλη η αντιπολίτευση, ήταν μια απλή διαδικαστική ψηφοφορία, αφού υπήρχε σχεδόν γενική συνέναιση.
Παίρνουμε μια γεύση για το τί περίπου συζητήθηκε: Ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδιάς Γεώργιος εισήγαγε το θέμα λέγοντας: Προτείνουμε παράταση της μίσθωσης αλλά, υπάρχει μια σειρά από πολεοδομικές παραβάσεις: Πρόστιμο ανέγερσης, ένα ετήσιο πρόστιμο ανέγερσης κατασκευών, ένα ετήσιο πρόστιμο διατήρησης διότι οι πέργολες έγιναν σκεπές κλπ. Δεν έχουμε αντίρρηση να δοθεί 6 χρόνια παράταση μίσθωσης με την προϋπόθεση να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες κατασκευές.  Η πολεοδομία έκανε έλεγχο και οι κατασκευές αυτές είναι καθ’ υπέρβαση της άδειας, άρα δεν μπορούν να τακτοποιηθούν με το νόμο των αυθαιρέτων. Ζητάμε κατεδάφιση, ανάληψη της ευθύνης που απορρέει και από το συμφωνητικό και ο εκμισθωτής να αποκαταστήσει τις παραβάσεις και να αναλάβει το κόστος. Βεβαίως από τον εκμισθωτή δεν υπάρχει καμία οφειλή προς το Δήμο.   

Ο κ. Βούλγαρης παίρνοντας το λόγο έφερε τις πρώτες αντιρρήσεις και τόνισε: Αν και είναι γνωστή η θέση μας για το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε μια εύλογη ερώτηση: Έχουμε κληθεί να ψηφίσουμε και έχουμε στα χέρια μας μια εισήγηση για παράταση μίσθωσης. Αυτή τη στιγμή όμως συζητάμε άλλο πράγμα… Θα έπρεπε να είναι άλλο θέμα η τακτοποίηση που αφορά πολεοδομικές παραβάσεις, να έχουμε ένα άλλο εισηγητικό γιατί είναι άσχετο με το εισηγητικό που όλοι μας σαν δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε μελετήσει και καλούμεθα να ψηφίσουμε. Ξεκαθαρίστε το.  



Η κα Μερκουράκη κινήθηκε με ίδιο σκεπτικό τονίζοντας: Εδώ μας έχετε δώσει ένα θέμα για  παράταση ή μη συμφωνητικού μίσθωσης και παρακάτω η εισήγησή σας λέει ότι η υπηρεσία μας θεωρεί ότι μπορεί να παραταθεί η μίσθωση καθώς έχουν τηρηθεί οι όροι και προϋποθέσεις του  συμφωνητικού. Δεν μπορείτε να μας φέρνετε ένα θέμα και μετά να μας λέτε να βάλουμε επιπλέον όρους χωρίς να έχετε καταλήξει κάπου. Γιατί δεν έχετε μιλήσει με τον εκμισθωτή και να φέρετε στο Δ.Σ. το θέμα σωστά; Θεωρώ πως το θέμα έχει έρθει στο συμβούλιο λάθος.  Είναι παράνομο αυτό που γίνεται.

Ο κ. Παπανικολάου Πέτρος είπε: Μέσα στην εισήγηση δεν αναφέρονται οι όροι που βάζει ο αντιδήμαρχος. Το μαθαίνουμε αυτή τη στιγμή. Μπαίνει μια επιπλέον εκβιαστική πρόταση. Ή ψηφίζετε έτσι ή δεν το συζητάμε. Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση! Θα έπρεπε να είχαμε 2 διαφορετικά θέματα.

  

Ο κ. Γιάννης Γκίκας μίλησε λέγοντας: Το θέμα που βάζετε είναι για άλλη μια φορά λάθος. Εμείς θέλουμε να ψηφίσουμε παράταση της μίσθωσης. Ότι παραβάσεις τυχόν έχει κάνει ο εκμισθωτής βαρύνουν τον ίδιο. Έχει δυνατότητα να κάνει κάθε νόμιμη κίνηση, προσφυγές κλπ. Στο συμφωνητικό αναφέρονται ξεκάθαρα τα μέτρα του μισθίου. Η πολεοδομία βρήκε παραβάσεις και ο άνθρωπος έχει κάνει προσφυγή. Εμείς ακόμα δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ακόμα αν είναι παράνομο ή όχι. Ο εκμισθωτής επιβαρύνεται από τα τυχόντα πρόστιμα. Δεν μας αφορά αυτή τη στιγμή γιατί η υπόθεση εκρεμεί. Δεν έπρεπε να μπει το θέμα που βάζει ο αντιδήμαρχος. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση για παράταση μίσθωσης με προϋπόθεση! Δεν γίνεται να πάρει απόφαση το Δ.Σ. «επειδή είναι παράνομα να τα γκρεμίσει»! Αν προστεθεί έστω και μία παράγραφος, δεν είναι παράταση της μίσθωσης είναι νέα μίσθωση!!!

Ο εκμισθωτής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Γασπαράτος παίρνοντας το λόγο είπε: Εμείς έχουμε κάνει προσφυγή και υπάρχει εκκρεμοδικία. Αν και εφόσον έχουμε κάποιες κατασκευές που είναι αυθαίρετες βάση της τελεσίδικης απόφασης θα τις γκρεμίσουμε όλες. Ζητάμε παράταση μισθίου. Όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε εμείς, στο παρελθόν ακόμα και την άδεια οικοδομής του κτίσματος την εκδώσαμε εμείς με δική μας οικονομική επιβάρυνση. Χωρίς να ζητήσουμε συμψηφισμό.
Ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδιάς Γεώργιος εξήγησε: Το αίτημα για παράταση μίσθωσης  ήρθε τον Αύγουστο. Η μίσθωση λήγει τον Δεκέμβριο αλλά πρέπει να εγκριθεί από το Δ.Σ. 4 μήνες πριν. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε έτσι την εισήγηση.

Ο κ. Βούλγαρης απάντησε: Παραδεχόμαστε σχεδόν όλοι ότι υπάρχει μια εκκρεμοδικία";
Παπαδιάς Γεώργιος: Βεβαίως!

κ. Βούλγαρης:  "Καλείτε λοιπόν εμένα ως δημοτικό σύμβουλο να ψηφίσω ότι συμφωνώ να παραταθεί η μίσθωση ενώ γνωρίζω ότι υπάρχει παρατυπία. Βάλτε το θέμα σωστά!"  
Από την πλευρά του ο κ. Καντζος τόνισε: 23 Αυγούστου φτιάχτηκε το εισηγητικό. Η διοίκηση θα μπορούσε να επισυνάψει μια επιπλέον σελίδα και να ενημέρωνε τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα προβλήματα. Έχει δίκιο η διοίκηση ότι δεν μπορούμε να του δώσουμε παράταση εφ όσον δεν τηρούνται κάποιοι όροι του συμφωνητικού. Δεν αρκεί μόνο να είναι εντάξει οικονομικά. Έπρεπε να αναφερθεί ποιοι από τους όρους δεν έχουν τηρηθεί. Τότε δεν θα  πρέπει να δοθεί παράταση αν δεν έχει τηρήσει τους όρους. Κανονικά σήμερα δεν μπορούμε να ψηφίσουμε παράταση μίσθωσης αν δεν τηρούνται οι όροι. Διευκρινίστε για να ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε.
Παπαδιάς Γεώργιος: Η αυτοψία έγινε στις 15 Ιουλίου βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις και στο δήμο έφτασε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Καντζος: Από το 2010 βλέπουμε μια εμπάθεια για το θέμα, η εμπάθεια συνεχίζεται…. Σας έχω επισημάνει αρκετές φορές ότι κάνετε πολύ βιαστικά εισηγητικά! Να είστε πιο προσεκτικοί! Μας φέρνετε ένα παραπλανητικό εισηγητικό, μας «παραμυθιάζετε»!
Ο δήμαρχος κ. Μπίρμπας ο οποίος φαινόταν να προσπαθεί να βρει μια σωστότερη λύση, κατευνάζοντας τα πνεύματα, τόνισε: Ζητάμε παράταση μίσθωσης με την προϋπόθεση την εναρμόνιση με το νόμο από πλευράς του καταστηματάρχη. Είδαμε το εισηγητικό της πολεοδομίας που δεν το είδε η οικονομική υπηρεσία γιατί είναι ένα καινούργιο στοιχείο και γι' αυτό βάλαμε το επιπλέον θέμα.

Ο κ. Γκίνης Αντώνιος είπε: Το συμβόλαιο μίσθωσης αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται αυθαίρετη παρέμβαση. Διευκολύνετε το σώμα! Προχωρήστε στη λήψη απόφασης και ο Δήμος ή η πολεοδομία ας κάνει ότι άλλο πρέπει.
Ο κ. Σκλαβούνος Λάμπρος τόνισε: Αφού  δεν έχει τελεσιδικήσει προχωρήστε στην απόφαση για το μίσθωμα και αφήστε τις υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν με την άλλη υπόθεση.

Ο δήμαρχος κ. Μπίρμπας φάνηκε να βρίσκει τελικά το δρόμο προς τη χρυσή τομή: Μετά την τοποθέτηση του εκμισθωτή για να είμαστε ξεκάθαροι μπορεί να μπει μια παράγραφος για την υποχρέωση που αναλαμβάνει. Η διοίκηση αισθάνθηκε την ανάγκη να φέρει το θέμα για να ενημερώσει το Δ.Σ. Γίνεται μια προσπάθεια συζήτησης για να είναι ενημερωμένο και κατοχυρωμένο το σύνολο του συμβουλίου, για το πρόβλημα που υπάρχει. Έχουμε λοιπόν μια απόφαση που στο τέλος θα γράφει: Τυχόν προβλήματα τα αναλαμβάνει ο εκμισθωτής.
κ. Γκίκας: Τι ευθύνη παίρνουμε σαν δημοτικό συμβούλιο;  Όλη την ευθύνη την έχει ο εκμισθωτής!

κ. Μπίρμπας: Γιατί να κάνουμε θέμα αφού συμφωνούμε όλοι;
κ. Γκίκας: Μα δεν συμφωνείτε εσείς κ. Δήμαρχε! Άλλα λέτε! Δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το επιπλέον θέμα το δημοτικό συμβούλιο. Κοιτάξτε την εισήγηση. Ή παρατείνετε τη μίσθωση ή όχι!

κ. Μπίρμπας: Εφ όσον τηρούνται όλοι οι όροι.
κ. Γκίκας:  Μα το γράφει μέσα το καταστατικό!!!! Οποιαδήποτε γραμμή μπει κάτω από αυτό είναι αλλαγή της σύμβασης!

Γκίνης Αντώνιος: Αυτό κύριε δήμαρχε αναφέρεται στους όρους! Αν δεν κάνει ότι αναφέρεται στο συμφωνητικό αυτό ΛΥΝΕΤΑΙ αυτόματα!!!   
Η συζήτηση του θέματος έγινε σε μεγαλη ένταση πολλές φορές, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αντιδρούσαν και φώναζαν αγανακτισμένοι ώσπου τελικά με την συγκατάβαση του δημάρχου ήρθε η τελική πρόταση με τον κ. Μπίρμπα να λέει: Έχουμε λοιπόν μια απόφαση παράτασης συμφωνητικού μίσθωσης για το ΠΑΤΙΝΑΖ που στο τέλος θα γράφει: Τυχόν προβλήματα τα αναλαμβάνει ο εκμισθωτής.

Για το ρεπορταζ  Andreas Tasopoulos
http://www.opalmos.gr/aigaleo/4048-glistrise-sto-patinaz-i-dioikisi-birmpa
 
Top