Μπορεί ο ΟΤΕ να μην ήταν στη λίστα με τις ΔΕΚΟ που περνούν στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση, όμως έχει ήδη συμφωνηθεί με τους δανειστές το Ελληνικό Δημόσιο να κρατήσει μόλις το 1% των μετοχών του οργανισμού και το υπόλοιπο 5% που αυτή τη στιγμή κατέχει να περάσει στα χέρια της Deutsche Telecom.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα από τα προαπαιτούμενα που είχαν μείνει... ουρά από τον Ιούλιο. Πλέον είναι θέμα ημερών η μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για 24,5 εκατομμύρια μετοχές που με την τρέχουσα τιμή κοντά στα 7,8 ευρώ θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα κρατήσει στην κατοχή του μόλις το 1% των μετοχών δηλαδή περίπου 4,9 εκατομμύρια μετοχές αξίας τρέχουσας αξίας περίπου 38-39 εκατομμυρίων ευρώ.

Το παιχνίδι ωστόσο παίζεται στο ποσοστό του Δημοσίου ως προς το δικαίωμα ψήφου. Στη γενική συνέλευση των μετόχων το Δημόσιο θα εξακολουθήσει να έχει το 5% των δικαιωμάτων ψήφου. Το δικαίωμα ψήφου όμως προκύπτει από το ποσοστό του ΙΚΑ το οποίο αναζητά εναγωνίως έσοδα. Αν πωληθεί το ποσοστό αυτό το δημόσιο χάνει το veto που έχει δικαίωμα να ασκήσει σε μια σειρά θεμάτων όπως η αλλαγή έδρας κλπ
 pronews.gr
 
Top