Τρίτη 27/9/2016 στις 6 μμ στο Σύνταγμα, την ώρα που το νομοσχέδιο θα μπαίνει για ψήφιση στη Βουλή
Την Τρίτη 27/9/2016 το απόγευμα στη Βουλή ολοκληρώνεται το έγκλημα του ξεπουλήματος της χώρας από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων: το νερό (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΡΘ), το ρεύμα (ΔΕΗ), τα κτίρια και τα οικόπεδα των σχολείων (ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, δηλ. πρωην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ και ΔΕΠΑΝΟΜ), μέσα σταθερής τροχιάς (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ) και η αμυντική βιομηχανία της χώρας (ΕΛΒΟ). Όλα αυτά περνάνε στο Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με σκοπό να πουληθούν, όπως ήδη πουλήθηκαν τα αεροδρόμια, το Ελληνικό, τα λιμάνια, τα κτίρια των Υπουργείων.
Είναι γνωστό τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του νερού, από όλες τις χώρες που αυτό συνέβη: είναι έγκλημα! Αύξηση τιμής για το πιο βασικό δημόσιο αγαθό, νοικοκυριά χωρίς νερό, μη συντήρηση δικτύου με αποτέλεσμα αρρώστειες, ακόμη και θανάτους! Το ίδιο το ΣτΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι η ιδιωτικοποίηση είναι αντισυνταγματική, ενώ η εταιρεία Σουέζ, που εποφθαλμιά την ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΡΘ, εκδιώχθηκε από το Παρίσι και το δίκτυο ύδρευσης του Παρισιού πέρασε ξανά σε Δημοτική Επιχείρηση.
Δεν είναι μόνο το νερό. Είναι 2000 κτίρια σχολείων (που θα φτάσουν να πληρώνουν νοίκι, όπως πληρώνουν τώρα νοίκι τα Υπουργεία για τα πρώην ιδιόκτητα κτίρια, όπως η Μπουμπουλίνας!), τα οικόπεδα των σχολείων, οι επισκευές των νοσοκομείων και των δικαστηρίων, το ρεύμα, η αμυντική βιομηχανία, το Αττικό Μετρό για το οποίο δόθηκαν τόσα χρήματα του ελληνικού λαού (καταλαβαίνουμε όλοι τι θα σημαίνει αυτό για την αύξηση στα εισιτήρια).
Μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις έρχονται και οι απολύσεις: στις ιδιωτικοποιημένες πλέον ΔΕΚΟ, οι απολύσεις των εργαζομένων και οι αυξήσεις των τιμών θα είναι οι πρώτες ενέργειες των επιχειρήσεων που θα αγοράσουν. Αυτό προς γνώση όσων θεωρούν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει απολύσεις». Οι απολύσεις, άλλωστε, είναι στις προβλέψεις των Μνημονίων, ήδη από το 1ο Μνημόνιο. Όποια κυβέρνηση, με όποιο πρόσημο κι αν επικαλείται, επιλέγει να εφαρμόσει τα Μνημόνια, θα κάνει ακριβώς τα ίδια. Το επόμενο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα εμπεριέχει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, και την κατάργηση της δυνατότητας προκήρυξης απεργίας!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Μόνη λύση για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό και κάθε δημόσιο αγαθό, μόνη λύση για να μην απολυθούμε, είναι ο ίδιος τρόπος που πήραμε πίσω τους διαθέσιμους συναδέλφους μας, είναι αυτό που έκαναν σε όλες τις πόλεις και σε όλες τις χώρες από όπου έδιωξαν τις ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης: ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε!
Καλούμε ολα τα σωματεία να πάρουν θέση και να αγωνιστούν.
Τρίτη 27/9/2016 στις 6 μμ στο Σύνταγμα, την ώρα που το νομοσχέδιο θα μπαίνει για ψήφιση στη Βουλή

Από αύριο και κάθε μέρα, γιατί ο αγώνας δεν σταματά με την ψήφιση, με την ψήφιση ξεκινά και θα ναι μακρύς!

Αγώνας για τη ζωή, για το νερό, για τη δουλειά, για κάθε δημόσιο αγαθό!

 
Top