Πούλησαν την 11χρονη εγγονή τους ως σκλάβα με αντίτιμο 15 δολάρια. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν το κορίτσι κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι όπου την ανάγκαζαν να δουλεύει ως υπηρέτρια, στη νότια Ινδία, και πήγε στην αστυνομία.
Στους αστυνομικούς η 11χρονη είπε ότι αυτοί που την αγόρασαν την υποχρέωναν να δουλεύει σε δύο σπίτια όλο το 24ωρο, της έδιναν ελάχιστο φαγητό και δεν την πλήρωναν, ούτε της επέτρεπαν να συνεχίσει το σχολείο.
Στις 4 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής κατάφερε να το σκάσει. Σκαρφάλωσε στον εξωτερικό τοίχο, πήδηξε στο δρόμο και ζήτησε βοήθεια από έναν περαστικό.
Στην κατάθεσή της στις αρχές η 11χρονη είπε ότι αφού την εγκατέλειψαν οι γονείς της ζούσε με τους παπούδες της στο χωριό τους που βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου την πούλησαν.
Ο άνδρας που «αγόρασε» το κορίτσι είναι ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, γνωστός της μητέρας της. Μάλιστα, μετά την δραπέτευση της μικρής, εκείνος δήλωσε την εξαφάνισή της στις αρχές.
«Το κορίτσι τρέμει όταν αναφερόμαστε στον άνθρωπο αυτό και όταν μας την έφεραν ήταν πολύ, πολύ φοβισμένη», ανέφερε μέλος της τοπικής επιτροπής πρόνοιας που φρόντισε να μεταφερθεί η 11χρονη σε «κρατικό παιδικό σπίτι».
Στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική κυβέρνηση τον Αύγουστο αναφέρουν ότι το 40% των περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων, το 2015, αφορούσε παιδιά που τα αγόραζαν, τα πουλούσαν και τα εκμεταλλεύονταν σαν σκλάβους. Από τα 9.217 θύματα που καταγράφηκαν πέρσι, το 43% ήταν κάτω των 18 ετών.
 
Top