Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το σημείο της δολοφονίας ενός 6χρονου παιδιού απο αστυνομικούς που έγινε τον Νοέμβριο του 2015 σε μια μικρή πόλη της Λουιζιάνα. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα με δικαστική απόφαση, λίγο καιρό πριν αρχίσει η δίκη των κατηγορουμένων.
Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν, σε σχέση με τα κρούσματα αστυνομικής βίας που συμβαίνουν συνήθως στις ΗΠΑ. Θύμα ήταν ο 6χρονος λευκός Τζέρεμι Μάρντις και δράστες δύο μαύροι αστυνομικοί.


Όλα άρχισαν όταν το περιπολικό άρχισε να καταδιώκει το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του παιδιού, λίγο μετά τον καυγά που είχε με τη σύντροφό του έξω από ένα μπαρ στην πόλη Μάρκσβιλ της Λουιζιάνα.
Στα πλάνα, ο πατέρας του παιδιού Κρίστοφερ Φιού φαίνεται στη θέση του οδηγού με τα χέρια ψηλά, τραυματισμένος από τους πυροβολισμούς.
Στο σημείο φτάνουν κι άλλα περιπολικά, ενώ ένας από τους αστυνομικούς παραδέχεται πως έχει πυροβολήσει.
Πέντε σφαίρες τραυμάτισαν θανάσιμα το 6χρονο αγόρι που καθόταν στη θέση του συνοδηγού και φορούσε ζώνη. Ένας αστυνομικός πλησιάζει και ελέγχει τον σφυγμό του «Έχει ακόμα σφυγμό» λέει, όμως λίγο μετά ξεψύχά…
Οι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου είναι ο 32χρονος Ντέρεκ Στάφορντ και ο 23χρονος Νόρις Γκρινχάουζ. Και οι δυο δικάζονται για φόνο. Συνελήφθησαν αμέσως μετά το τραγικό συμβάν. Θα δικαστούν χωριστά, ο πρώτος τον ερχόμενο Νοέμβριο και ο δεύτερος τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε το βίντεο:


 
Top