Επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ με αφορμή τα όσα κυκλοφόρησαν σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Transformers: Ο τελευταίος Ιππότης», που ένα μέρος τους έγινε στην γενέτειρα του Τσόρτσιλ.
Στις 23 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «The Sun» δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες του Blenheim Palace, στο οποίο γεννήθηκε ο Τσόρτσιλ το 1874, τυλιγμένο με τους αγκυλωτούς σταυρούς των Ναζί και γύρω από αυτό να εμφανίζονται στρατιώτες των SS. Η δημοσίευση των φωτογραφιών συνοδεύονταν με δηλώσεις του πρώην διοικητή του βρετανικού στρατού, συνταγματάρχη Ρίτσαρντ Κεμπ, ο οποίος υποστήριζε ότι αν αυτό το έβλεπε ο Τσόρτσιλ θα «στριφογύριζε στον τάφο του».
Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian, ο συντηρητικός πολιτικός και εγγονός του Τσόρτσιλ, Νίκολας Σομς ανέφερε ότι η όλη αναστάτωση που προκλήθηκε είναι «η πιο θλιβερή και ανόητη ιστορία που έχω διαβάσει».
«Αυτό κάνουν όλες οι εφημερίδες», είπε σχολιάζοντας το αρχικό δημοσίευμα, «ψάχνουν μέχρι να βρουν κάποιον άθλιο βετεράνο που είναι έτοιμος να πει: ‘Ο Ουίνστον θα στριφογυρίζει στον τάφο του’. Δεν έχουμε καμία ιδέα για το τι θα πίστευε ο παππούς μου εάν το έβλεπε».
Στις αντιδράσεις απάντησε και ο σκηνοθέτης της ταινίας Μάικλ Μπέι τονίζοντας ότι ο Τσόρτσιλ στην ταινία είναι ένας «μεγάλος ήρωας» και «θα πρέπει να χαμογελά».
 
Top