«Αφήστε τον Πούτιν να πολεμήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους», δηλώνει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ για την καταπολέμηση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους...





Για το φαβορί των Ρεπουμπλικανών που διεκδικεί το χρίσμα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εμπλακούν λιγότερο στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών αφήνοντας τη Ρωσία να βγάλει το... φίδι από την τρύπα.

Την ώρα που οι περισσότεροι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Τραμπ ζητούν από την αμερικανική κυβέρνηση πιο ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία στη Συρία με στόχο την εξόντωση των τζιχαντιστών, ο Αμερικανός "Μίδας" έχει άλλη άποψη θεωρώντας ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να μειώσει το στρατιωτικό της... αποτύπωμα στη Συρία.

"Τώρα αφήστε με να πω αυτό: Τζιχαντιστές στη Συρία, Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, Άσαντ και Ισλαμικό Κράτος είναι θανάσιμοι εχθροί. Εμείς πάμε να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Και γιατί να μην αφήσουμε το Ισλαμικό Κράτος να πολεμήσει τον Άσαντ και μετά εμείς να μαζέψουμε τα απομεινάρια;", δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην εκπομπή "60 λεπτά" του CNN που μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο "CBS". Κι όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς είπε, έδωσε και μία άλλη, εναλλακτική λύση. "Οι ΗΠΑ πρέπει να αφήσουν την Ρωσία να ηγηθεί του αγώνα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Εξάλλου η ρωσική κυβέρνηση είναι σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ. Η Ρωσία θέλει να ξεφορτωθεί το Ισλαμικό Κράτος. Εμείς θέλουμε να ξεφορτωθούμε το Ισλαμικό Κράτος. Ίσως θα πρέπει να αφήσουμε τη Ρωσία να το κάνει. Αφήστε τους Ρώσους να ξεφορτωθούν τους τζιχαντιστές", τόνισε ο Τραμπ.


 
Top