Τα «Minions», τα μικρά κίτρινα πλάσματα του σύμπαντος τού «Εγώ, ο απαισιότατος», απέκτησαν δική τους ταινία και...


 καταρρίπτουν τα εισπρακτικά ρεκόρ.

Συνολικά, 92.000 θεατές είδαν την ταινία σε 2D και 3D το πρώτο τετραήμερο προβολής της στη χώρα μας. Πρόκειται για την τρίτη ταινία κινουμένων σχεδίων που σπάει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις παγκοσμίως, μετά το «Toy Story 3» και το «Frozen» της Disney.

Αναζητώντας νέο δόλιο αφεντικό
Η τεράστια επιτυχία των ταινιών «Εγώ, ο απαισιότατος» και «Εγώ, ο απαισιότατος 2» έκανε τα κίτρινα πλασματάκια με την παράξενη ακαταλαβίστικη γλώσσα να αυτονομηθούν, αποκτώντας τη δική τους ταινία κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία των Κάιλ Μπαλντά και Πιέρ Κοφέν, με τις φωνές των Σάντρα Μπούλοκ, Τζον Χαμ, Μάικλ Κίτον, Στιβ Κούγκαν και Τζέφρι Ρας.



Με μόνο τους σκοπό να υπηρετούν τον πιο απαίσιο αφέντη που υπάρχει, αυτά τα σκανταλιάρικα μικροσκοπικά ζιζάνια αποκαλύπτουν τώρα τη δική τους πορεία, από την εποχή της δημιουργίας της Γης προς τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’60, αναζητώντας νέο δόλιο αφεντικό, μετά τον Ναπολέοντα, τον Δράκουλα, έναν Αιγύπτιο Φαραώ και έναν φονικό δεινόσαυρο.



Εκείνα το απαίτησαν
«Δεν ξεκινήσαμε αρχικά για μια αυτόνομη ταινία με πρωταγωνιστές τα Minions. Εκείνα το απαίτησαν, κατά κάποιον τρόπο. Δεν είναι μόνο πως είναι αξιολάτρευτα. Είναι αυτή η παράξενη αντίθεση μεταξύ της προσπάθειάς τους να είναι κακά και της έμφυτης αγαπησιάρικης προδιάθεσής τους. Αυτό είναι κάτι, που έχουμε, λίγο ως πολύ, όλοι μας, γι’ αυτό και το κοινό ταυτίζεται μαζί τους. Για να γυρίσουμε, λοιπόν, αυτό το prequel, το πρώτο που κάναμε ήταν να θέσουμε το ερώτημα, που όλοι μάς απευθύνουν: “πώς γεννήθηκαν τα Minions;” Κι έτσι, αρχίζουμε να γνωρίζουμε, τώρα πια, την προσωπικότητά τους, που βασίζεται στην οπτική και όχι στη λεκτική έκφραση» έχει αναφέρει ο παραγωγός Κρις Μελεντάντρι.

 
Top