Δύο χρόνια μετά το θάνατο του γνωστού ηθοποιού Πολ Γουόκερ σε σφοδρό τροχαίο δυστύχημα, η κόρη του...


 υπέβαλε μήνυση σε βάρος της Porsche υποστηρίζοντας πως οι ελλιπείς προβλέψεις ασφαλείας στο όχημα που βρισκόταν ο πατέρας της ήταν η αιτία του θανάτου του.
Ο Γουόκερ βρισκόταν το Νοέμβριο του 2013 στη θέση του συνοδηγού στην Porsche Carrera GT που οδηγούσε ο φίλος του Ρότζερ Ρόουντας, τον έλεγχο της οποίας τελικά έχασε πριν πέσει με μεγάλη ταχύτητα σε κολώνα.
Σήμερα, η κόρη του Γουόκερ, Μέντοου Γουόκερ, υπέβαλε την αγωγή σε βάρος της κατασκευάστριας εταιρείας σε δικαστήριο του Λος Άντζελες. Υποστηρίζει ότι η εταιρεία γνώριζε πως το μοντέλο «είχε ιστορικό αστάθειας και ζητημάτων ελέγχου» και επιπλέον πως υπήρχε πρόβλημα στο σχεδιασμό της συμπεριφοράς της ζώνης στη θέση του συνοδηγού.
Η λειτουργία της ζώνης, υποστηρίζει η Μέντοου στη μήνυση, «έσπρωξε με τεράστια δύναμη τον κορμό του Γουόκερ, σπάζοντας τα πλευρά και τη λεκάνη του και παγιδεύοντάς τον στη θέση για το ενάμιση λεπτό στο οποίο ήταν ζωντανός πριν το όχημα πάρει φωτιά».
«Χωρίς αυτά τα ελαττωματικά στοιχεία, ο Γουόκερ θα ήταν σήμερα ζωντανός» υποστηρίζει η αγωγή.
Η εταιρεία δεν έχει ακόμη πάρει θέση επί της αγωγής. Τον Απρίλιο, όταν η σύζυγος του οδηγού είχε υποβάλει επίσης μήνυση, η εταιρεία είχε αναφέρει πως η αιτία του δυστυχήματος ήταν η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο Ρόουντας και πως το μοντέλο δεν είχε ελαττώματα.
Οι Los Angeles Times είχαν αναφέρει ότι οι τοπικές αστυνομικές αρχές είχαν καταλήξει πως το αίτιο του δυστυχήματος ήταν η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα και όχι μηχανικά προβλήματα, συμπέρασμα στο οποίο είχαν καταλήξει έχοντας συμβουλευτεί και τεχνικούς της Porsche.

 
Top