Εκτός από τα καλλυντικά και τις ιατρικές μεθόδους που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος...
είναι χρήσιμο να αναζητά πηγές βιταμινών που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού, συντελώντας παράλληλα στη νεότητα.
Αν θέλετε λοιπόν να διατηρήσετε τη νεότητα της επιδερμίδας σας, να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες, αλλά και να θωρακίσετε τη υγεία και τη μνήμη σας, τότε μην αμελείτε την πρόσληψη της βιταμίνης Ε.
Η βιταμίνη Ε, σύμφωνα με το onmed.gr, δρα ως εξής:
Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Προλαμβάνει το αντιοξειδωτικό στρες, το οποίο έχει βλαπτική επίδραση πάνω στα κύτταρα, προστατεύοντας ειδικά τα λιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών. Επίσης η βιταμίνη Ε εισέρχεται στο μόριο της LDL χοληστερόλης, αναστέλλοντας την καταστροφική οξείδωση της, η οποία προκαλείται από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών. Συμβάλει στην αντοχή του σώματος και την αφομοίωση του οξυγόνου από τα κύτταρα.
Διατηρεί την επιδερμίδα νέα
Προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις UV ακτινοβολίες. Πολλές μελέτες έχουν, μάλιστα, δείξει ότι όταν η βιταμίνη Ε εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να εμποδίσει την καταστροφή που προέρχεται από τις ακτίνες UV.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Προστατεύει ενάντια στον καρκίνο του προστάτη
Βοηθά στην υγεία του νευρικού συστήματος και βοηθά στην πρόληψη της εκφύλισης των νεύρων και των μυών
Η βιταμίνη Ε μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ ή να δράσει συμπληρωματικά στη θεραπεία του.
Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα τους, είναι κατά 50% πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη όλων των μορφών καρκίνου.
Πού θα τη βρείτε
Στα φυτικά έλαια (κυρίως στο σογιέλαιο, ηλιέλαιο και καλαμποκέλαιο), τους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια), τους σπόρους και τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, το σιτάρι, ορισμένα λαχανικά, το αβοκάντο και τα θαλασσινά.
Για την καλύτερη πρόσληψη βιταμίνης Ε, όταν αυτή δεν εξασφαλίζεται από την τροφή, τα συμπληρώματα θεωρούνται απαραίτητα. Δεν θα πρέπει εντούτοις να λαμβάνετε μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη.