Λάβρος κατά μερίδα έντυπως και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σε Ελλάδα και Εξωτερικό αλλά και κομματικών επιτελείων εμφανίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Stress Test...









Όπως διευκρινίζει σε νεότερη ανακοίνωσή της, καμία ελληνική τράπεζα δεν κινδυνεύει. Η ΤτΕ απαντά επισήμως στα δημοσιεύματα αυτά που πρόκειται για “παιχνίδια” κύκλων σε βάρος των ελληνικών τραπεζών.



Οπως επισημαίνει επίσημα η Τράπεζα της Ελλάδος:



Σε συνέχεια ορισμένων δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με τααποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα τηςΕλλάδος επαναλαμβάνει ότι σύμφωνα και με τη Συγκεντρωτική Έκθεση για τη ΣυνολικήΑξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ουδεμία από τις 4 ελληνικέςτράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων.



Η Τράπεζα υπογραμμίζει στο πλήρες κείμενο της περίληψης της Συγκεντρωτικής Έκθεσης για τη Συνολική αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη σχετική αναφοράς στη σελ. 11.



Στην υποσημείωση 13 ιδιαίτερα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “Η Eurobank στην ουσία δεν παρουσιάζει υστέρηση και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρουσιάζει καμία υστέρηση”.





 
Top