Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι κατασχέσεις από τις εφορίες μέσα σε 9 μήνες έφτασαν τις 687.427...









Τα σοκαριστικά στοιχεία προέρχοντι από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Μέσα σε 9 μήνες μιλάμε για πραγματική έκρηξη των κατασχέσεων. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει έχει να κάνει με το εάν και κατά πόσο οι κατασχέσεις αυτές αποτελούν αποτέλεσμα οικονομικών διασταυρώσεων σε πολίτες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ή σε μεγαλοκαρχαρίες, καταχραστές δημόσιου χρήματος.



Να προσθέσετε επίσης 54.586 ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί 11.226 πλειστηριασμοί ακινήτων που προχωρούν στη διαδικασία υλοποίησής τους.



Σημειωτέον ότι μπήκε νέος φόρος αυτός της επέκτασης του επιδόματος αλληλεγγύης στα χρόνια 2015-16 ενώ κανονικά έπρεπε να καταργηθεί στο τέλος αυτού του χρόνου, δηλαδή σε δύο μήνες. Επεκτάθηκε δύο χρόνια που σωρευτικά σημαίνει ότι αυξήθηκε το επίδομα κατά 40%.



Τι σημαίνει αυτό, σε απλά ελληνικά; Ότι εκεί που πληρώναμε 100 ευρώ το χρόνο, τώρα θα πληρώσεις με την δίχρονη επέκταση του επιδόματος αλληλεγγύης συνολικά 140 σε βάθος διετίες. Μόνο που μείωσαν το ύψος από 100 ευρώ ετησίως σε 70 ευρώ το 2015 και άλλα 70 ευρώ το 2016 για να μας το πασάρουν ως φοροελάφρυνση!



Απλό για να μην κοροϊδεύουν την ώρα που λυγίζουν οι “Έλληνες φορολογούμενοι.

 
Top