Είχατε φανταστεί ποτέ ότι ο μήνας γέννησης του παιδιού σας καθορίζει την υγεία του καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του; Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το πότε θα έρθει ένα μωρό στον ...
κόσμο παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο όσον αφορά τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, φαίνεται, καταρχάς, ότι τα μωρά που έρχονται στον κόσμο τον Μάιο έχουν 10% παραπάνω πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα, εξαιτίας των κρυολογημάτων και των ιώσεων που έχει περάσει η μητέρα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα μωρά που γεννιούνται τον Μάιο έχουν πολλές πιθανότητες να παρουσιάσουν έλλειψη βιταμίνης D κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών. Επομένως, τα μωρά αυτά εμφανίζουν διπλάσια Τ- λεμφοκύτταρα (που ελέγχονται από τη βιταμίνη D), τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αργότερα το ανοσοποιητικό τους σύστημα, με υψηλό κίνδυνο να αποκτήσουν κάποια στιγμή ακόμα και αρτηριοσκλήρωση.

Στον αντίποδα, για όσα μωρά γεννιούνται τον Νοέμβριο ένα είναι σίγουρο: Μπορούν άφοβα να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες! Η έρευνα έδειξε ότι μπορούν να τρέξουν έως και 10% περισσότερο, να πηδήξουν έως και 12% ψηλότερα και να είναι έως και 15% πιο υγιή από ένα συνομήλικο παιδί που γεννήθηκε τον Απρίλιο. Αυτό οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης D που έχει η γυναίκα όταν είναι έγκυος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εάν αγχωθήκατε με όλα αυτά, καλά θα κάνετε να ηρεμήσετε, γιατί οι επιστήμονες τελικά μας διαβεβαιώνουν ότι εάν η μητέρα είναι υγιής οι πιθανότητες να νοσήσει το μωρό είναι ελάχιστες. Οπότε, απολαύστε την εγκυμοσύνη σας, φροντίζοντας πάνω από όλα την δική σας υγεία!

Πηγή
 
Top