Νέος Θερσίτης
O Λουκασένκο χαρακτηρίζεται στη Δύση σαν ο … “τελευταίος σοβιετικός δικτάτορας” - αυτός που... από το 1994 σαρώνει σ’ όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και η δημοτικότητά του ανεβαίνει συνεχώς τόσο στη Λευκορωσία αλλά και στη Ρωσία!
Το μίσος της Δύσης στο Λουκασένκο, ξεκινάει από το ότι επέλεξε και κατάφερε η Λευκορωσία να ΜΗΝ ακολουθήσει το δρόμο της Ουκρανίας, αλλά να γίνει αυτό που η Δύση κατηγορεί σαν “η τελευταία Σοβιετική Δημοκρατία”, χωρίς ολιγάρχες και παρακμή!
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο “μπάρμπας” όπως τον λένε,  είναι αγαπητός και ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία και τη Λευκορωσία!

Από τα συγχαρητήρια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λευκορωσίας, σήμερα στον Λουκασένκο για τα 70 του χρόνια:
“… Εδώ και πολλά χρόνια, η Δημοκρατία της Λευκορωσίας αναπτύσσεται δυναμικά και αυξάνει τις δυνατότητες που δημιουργούν γενιές σοβιετικών ανθρώπων στην αγαπημένη και εργατική γη σας.
Η Λευκορωσία γίνεται πιο όμορφη διατηρώντας προσεκτικά τις ιστορικές και πολιτιστικές παραδόσεις, διατηρώντας ευλαβικά την ιερή μνήμη των χρόνων της φονικής μάχης με τον ναζισμό και ακολουθώντας πειστικά μια αντιφασιστική πορεία.
Η αναμφισβήτητη συμβολή σας σε αυτό είναι τεράστια, και σίγουρα θα λάβει μια αντάξια ιστορική αξιολόγηση.
Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας έχει γίνει ένα από τα αξιόπιστα προπύργια αντίστασης στο μονοπάτι του απάνθρωπου παγκόσμιου κεφαλαίου που αγωνίζεται για πλανητική κυριαρχία.
Συνδυάζετε επιδέξια το μεγάλο και ποικίλο έργο σας με την επιβεβαίωση των αρχών της κοινωνικής δικαιοσύνης και της φιλίας των λαών.
Οι Ρώσοι κομμουνιστές εκτιμούν βαθιά την ενέργειά σας στην υπεράσπιση των καλύτερων επιτευγμάτων της σοβιετικής εξουσίας …”
 ______________________


✔️ Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα σαν Κομσομόλος φοιτητής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Μογκίλεφ και μετά στο Αγροτικό Πανεπιστήμιο του Μίνσκ τη δεκαετία του 1970. Ήταν παράλληλα γνωστός αθλητής της Ντινάμο Μίνσκ σε χόκεϊ και χάντμπολ

✔️ Γίνεται μέλος του ΚΚΣΕ και το 1977 κατατάσσεται στην KGB όπου υπηρετεί σαν αξιωματικός


✔️ Μετά το γάμο του και το ξεκίνημα των αναταράξεων της “περεστρόικα”, αποχωρεί  από την KGB, και γίνεται διευθυντής μεγάλου κρατικού αγροκτήματος με αγροτική/βιομηχανική παραγωγή.
Αφήνει εποχή με την παραγωγικότητα και το μέτωπο κατά της διαφθοράς, γίνεται γνωστός κι εκλέγεται στο Ανώτατο Σοβιέτ της Λευκορωσίας.
Από τότε άφησε και το… μουστάκι που γίνεται κάτι σαν “σήμα κατατεθέν”
✔️ Το 1990 γίνεται ο μόνος βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ που ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας παρόλο που το ΚΚ την υπερψήφισε.
Αποχωρεί από το ΚΚ θεωρώντας προδοτική της στάση του στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ξεκινάει προσωπικά “ανένδοτο αγώνα” κατά του τότε Προέδρου Σούσκιεβιτς και κατά της μετασοβιετικής διαφθοράς, και τελικά καταφέρνει την απομάκρυνσή του με «ψήφο μομφής» από το Κοινοβούλιο (όπως έγινε το Σοβιέτ στο μεταξύ) το 1994.
• Στις εκλογές του ίδιου έτους ο Λουκασένκο εκλέγεται Πρόεδρος της Λευκορωσίας με 80% έναντι 10% του Σούσκιεβιτς!
• Το ίδιο ποσοστό 80% πήρε και το 2020 στις τελευταίες εκλογές ανανεώνοντας για 6η φορά την Προεδρική του θητεία!

✔️ Το 1999 οι δρόμοι τους συναντιούνται με τον Πούτιν, που έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Ρωσίας και μαζί από τότε σε μια στενή σχέση διοικούν την “Ένωση δυο κρατών Ρωσίας-Λευκορωσίας” και μαζί με τον ηγέτη της Λ. Δ. της Κίνας Σι Τζιπίγκ, θεωρούνται οι αρχιτέκτονες του Ευρασιατικού σχεδίου και του μοντέλου ενός πολυπολικού κόσμου.

Ε, μετά από αυτά δεν είναι λογικό να τον μισεί η Δύση;
 
Top