Εκδήλωση αφιερωμένη στη βιογραφία του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Παιδείας της ΝΔ Χάρη Καρατζά με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της Μαρίτας Κακούρη “Η Ψυχή των Αθώων” πραγματοποιείται σήμερα  Τρίτη 31 Μαΐου  και ώρα 19:30 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Ριζάρη 2).  

Ομιλητής είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων. Συμμετέχουν οι Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κ. Τ. Αθηνών, Παναγιώτης Καββαδάς, τ. βουλευτής Λευκάδας, Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος, τ. Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, (επιμέλεια κειμένων). Συντονιστής ο  Γιώργος Λιάνης, δημοσιογράφος, τ. υπουργός. Θα ακουστούν μελωδίες για τον Χάρη Καρατζά. Στο πιάνο η μουσικολόγος Μαρία Κοτζάστρατη. Ερμηνεία: Μπάμπης Βελισσάριος, Δέσποινα Λαγονίδου

Η Μαρίτα Κακούρη σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. Απέσπασε το βραβείο «Λύσανδρος Καυταντζόγλου», για την υψηλότερη βαθμολογία στα Συνθετικά μαθήματα, στο έτος της. Συνέχισε τις σπουδές της στο University College of London, αποκτώντας Master of Science στο Lighting Design. Γονείς της ο Παύλος Κακούρης και η Αθηνά Καρατζά, αδερφή του Χάρη. Έχει δυο γιους και μια κόρη. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στο Ψυχικό και αυτή είναι η πρώτη συγγραφική της δουλειά.
 
Πέρα απ’ τη βιογραφία ενός πολιτικού που ζούσε σύμφωνα με τις αρχές για τις οποίες αγωνιζόταν, ανακαλύπτουμε μια ιστορία για το φως και τη σκιά, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, το χαμόγελο και την πίκρα. Σεμνός και μετριοπαθής, ο Χάρης Καρατζάς απέφευγε την προβολή κι αναζητούσε την ουσία, χαιρόταν με την απλότητα κι αδιαφορούσε για την πολυτέλεια, κρατούσε τη στενοχώρια μέσα του και χάριζε απλόχερα τη ζεστασιά του, προσπερνούσε τις «Καλντέρες», τις αγριάδες και φοβέρες της ζωής, με χιούμορ και στωικότητα.
Με αφορμή μια αληθινή ιστορία –η οποία πλησιάζει τη μυθιστορηματική φαντασία– προσεγγίζονται με χιούμορ ανέκδοτα γεγονότα από τη Γερμανική Κατοχή, την Επταετία, τη Μεταπολίτευση, τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις κατά την περίοδο 1989-90… Παράλληλα με την πολιτική πορεία του ήρωα, αχνοφαίνεται η ψυχοσύνθεση του Νεοέλληνα, αναδύονται προβληματισμοί για τις αξίες της ζωής και ανάβει μια σπίθα για να ξανασκεφτούμε την κοινωνία…
 
Top