Μέχρι τις 5 το απόγευμα, οι εκτιμήσεις του κόμματος δείχνουν ότι η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις 100.000, ενώ μία ώρα αργότερα υπήρχαν ακόμη μεγάλες ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα. 

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, αφού η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για το νέο όνομα της παράταξης, την ανάδειξη 4.602 αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου, και την εκλογή νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, έχει ξεπεράσει το αναμενόμενο.

Μέχρι τις 5 το απόγευμα, οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν ότι η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις 100.000, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα εκλογικά κέντρα χρειάστηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια επειδή εξαντλήθηκαν.

 

Να σημειωθεί ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ψηφοφόρων στις κάλπες της 8ης Μαΐου είχε μεγάλη σημασία για το ΚΙΝΑΛ, καθώς η συμμετοχή στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου, όπου ψήφισαν 270.000 μέλη και φίλοι του κόμματος, δεν άφηνε περιθώρια για δραματικές διαφορές στον αριθμό των συμμετεχόντων – η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, «πόνταρε» εξ αρχής στις 100.000 ψήφους και, όπως φαίνεται, «έπεσε μέσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κάλπη για την ανάδειξη του νέου ονόματος στήθηκε ακριβώς για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο επιλογές για την ονομασία της παράταξης είναι:
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
Κίνημα Αλλαγής

 

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες στα 600 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας για τα μέλη και τα… επίδοξα – μπορεί κανείς να γίνει μέλος, πριν ψηφίσει – μέλη του κόμματος. Ειδικότερα, στα 123 εκλογικά τμήματα με tablet είχαν ψηφίσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι περί τα 27.500 μέλη, ενώ οι συμμετοχές δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και τις 120.000 έως ότου κλείσουν οι κάλπες, οι οποίες πήραν παράταση για μία ώρα και θα κλείσουν στις 20.00.
 
Top