Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Για τους εχθρούς τελείωσε η εποχή του “χτυπάω και φεύγω”»
Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ...

Ιράν... η Επανάσταση είναι λουλούδι που δεν πεθαίνει!
Ειδησιογραφία:

Το IRGC - Islamic Revolutionary Guard Corps (Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης) κατάσχεσε δύο πετρελαιοφόρα που φέρουν ελληνική σημαία για παραβιάσεις στα ύδατα του Περσικού Κόλπου.
Πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα κατάσχεσε ρωσικό πετρελαιοφόρο με ιρανικό πετρέλαιο και παρέδωσε το φορτίο του στις ΗΠΑ...

Σχετικό, Ιωάννα Υψηλάντη: Ιράν Ελλάδα 2:1! ...και μάλιστα με τόκο!

Σχόλιο...
Οι πειρατές της κωμωδίας Silicon Valley, οι μπάτσοι του κόσμου, οι Αμερικανοί κλέφτες, ιμπεριαλιστές κ.λπ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τις πειρατικές επιθέσεις καταλαμβάνοντας πετρελαιοφόρα στη θάλασσα, μεταφέροντας πετρέλαιο στα δικά τους δεξαμενόπλοια και στη συνέχεια τα μεταφέρουν στις ΗΠΑ...
Κι ορισμένοι, μετά την πειρατεία στην Κάρυστο, θέλουν να μιλούν για "κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Ναυσιπλοΐας"... χωρίς ίχνος ντροπής.
 
Οι "αντιδράσεις" στην αποικία Ελλάδα, τον χαμηλόμισθο χωροφύλακα των ΗΠΑ, από το ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα:

Υπουργείο Εξωτερικών-Δένδιας: αναφορικά με την βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Κόλπο.
Οι ανωτέρω πράξεις ισοδυναμούν ουσιαστικά με πράξεις πειρατείας.
Οι πράξεις αυτές αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Ναυσιπλοΐας... θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ιράν.

ΣΥΡΙΖΑ@syriza_gr
Η κατάληψη των ελληνόκτητων πλοίων στο Ιράν αποτελεί απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια...

Η κατάσχεση των δυο ελληνικών πλοίων στο Ιράν αποτελεί μια απαράδεκτη ενέργεια από πλευράς των τοπικών αρχών, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αντίποινο για την παρακράτηση ρωσικού πλοίου, με ιρανικό φορτίο, που έλαβε χώρα από τις ελληνικές αρχές πριν μέρες στην Κάρυστο.

Κιναλ-Πασοκ: «Ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός συνέβη σήμερα το απόγευμα, που υπερβαίνει κάθε προηγούμενο! Οι ένοπλες δυνάμεις των φρουρών της Ιρανικής επανάστασης κατέλαβαν δύο πλοία Ελληνικών συμφερόντων, αιχμαλωτίζοντας τα πληρώματα τους, τα φορτία τους, αλλά και τα ίδια τα πλοία!»
Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την κατάληψη δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις:

«Η επιδρομή και κατάληψη δυο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που -από ό,τι φαίνεται- έρχεται ως “αντίποινα” στην κατάσχεση ιρανικού φορτίου πετρελαίου από τις ελληνικές αρχές, κατόπιν οδηγιών των ΗΠΑ, πριν λίγες μέρες.
Η πολιτική του “σημαιοφόρου” των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και οι κυρώσεις προς το Ιράν, εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως αποδεικνύει και το γεγονός της κατάληψης των ελληνικών πλοίων»

Ελληνική Λύση-Βελόπουλος: Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το «πράσινο φως» στην κατάσχεση μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο στα πλαίσια των κυρώσεων κατά της Μόσχας αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, άκρως επικίνδυνη.
Ρωτούμε λοιπόν ευθέως εάν όσοι έλαβαν αυτή την απόφαση συνυπολόγισαν το γεγονός ότι την ίδια στιγμή στον Περσικό Κόλπο έπλεαν 19 δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία και δεκάδες Έλληνες ναυτικούς. Θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες...
Οι λακέδες των ιμπεριαλιστών, οι χωροφύλακες των ΗΠΑ στην αποικία Ελλάδα, οι κυβερνήσεις με "αριστερό" ή δεξιό πρόθεμα, τολμούν να μιλούν για "θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου" χωρίς ίχνος ντροπής. Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που στην Ευρωπαϊκή Ένωση (4ο Ράιχ), με εντολές των ΗΠΑ ασκούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ εμπάργκο και κυρώσεις εναντίον αδέσποτων κι ανυπότακτων λαών.

Με τη συνδρομή της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας προσπαθούν να κρύψουν την υπαλληλική τους σχέση με τις ΗΠΑ. Ποια κύρωση, εμπάργκο, αποκλεισμός είναι νόμιμη σύμφωνα με το λεγόμενο "Διεθνές Δίκαιο" χωρίς Απόφαση του "Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ¨;

Ποιο "διεθνές δίκαιο" νομιμοποιεί τα εμπάργκο και κυρώσεις της αποικίας Ελλάδα εναντίον του Ιράν, της Ρωσίας, της Συρίας, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Νικαράγουας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Υεμένης κι αλλού όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όταν δεν υπάρχει Απόφαση του "Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ¨;

Τα παραμύθια του "πατριωτισμού" μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνον σε αφελείς. Ξεχνάμε πως τα πουλημένα πολιτικά κουφάρια μας έχουν εμπλέξει σε πόλεμο, όχι μόνον εναντίον της Ρωσίας, αλλά κι εναντίον του Ιράν πριν από την πειρατεία για λογαριασμό των Αμερικανών;

Να το θυμήσουμε λοιπόν... 27 Οκτώβρη 2021: Ποια πατρίδα, φρεγάτες, ΑΟΖ & πράσινα άλογα; Ελληνικά αεροσκάφη στο Ισραήλ για προσομοίωση επιθέσεων σε Συριακές, Ιρανικές & Ρωσικές δυνάμεις... για υποστήριξη της Τουρκίας!

Όχι στο όνομα του Ελληνικού Λαού!

Κάτω τα χέρια από την Ιρανική Επανάσταση γιατί οι Ελεύθεροι λαοί θα τα κόψουν όπως τους αξίζει! Ανάλογες πειρατείες των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους έχει αντιμετωπίσει το Ιράν στο παρελθόν κι έχει δώσει "πληρωμένες" απαντήσεις:

 
Δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου σ' αυτό τον τόπο. Πατρίδα μας δεν είναι αυτή των ανδρείκελων των ιμπεριαλιστών: Έχουμε πολλές Πατρίδες: Όλους τους Λαούς που αγωνίζονται για την Εθνική Ανεξαρτησία!
Πως θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που εγκαθίδρυσε το 4ο Ράιχ κι όλους του υπουργούς των Εξωτερικών που πήραν ενεργά μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας; Σε ποια Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ βασίζεται το φονικό εμπάργκο της αποικίας Ελλάδα εναντίον του Λαού της Συρίας; Βλέπε: Την αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό και τον πολιτισμό διάλεξε η Ε.Ε. να στηρίξει τον Ερντογάν!
«Αν θέλετε να καταστρέψετε τον ιμπεριαλισμό
πρέπει να προσδιοριστεί το κεφάλι του: οι ΗΠΑ»
Ernesto "Che" Guevara

Σχετικά με τους αγώνες του φίλου Ιρανικού Λαού...

Ιράν... 43 χρόνια των Φρουρών της Επανάστασης


Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν αυτός που δημιούργησε αυτό που σήμερα ονομάζεται "Άξονας της Αντίστασης"!

 
Top