Με καρφιά εκατέρωθεν και έναν "καυτό" διάλογο συνοδεύτηκαν οι πρώτες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, λίγο πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε την απόφαση του Eurogroup ως "θηλιά στο λαιμό", με τον Έλληνα πρωθυπουργό να της υπενθυμίζει το Καστελόριζο και την είσοδο στην περίοδο των μνημονίων το 2010 και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αφού καλωσόρισε την Φώφη Γεννηματά εκτίμησε πως η απόφαση του πρόσφατου Eurogroup δίνει χρόνο στη χώρα. "Μας δίνεται ένας χρόνος, μια ανάσα να δούμε το μέλλον της χώρας με τις διαφωνιες μας και τις σμφωνίες μας είναι καλό". Στο σημείο αυτό ήταν που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: "Δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί την θηλιά στο λαιμό μας τη δέσαν πάλι".

"Από το μνημόνιο εγώ θα σας βγάλω, θα πάμε μαζί στο Καστελλόριζο" αντιγύρισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Θα πάρουμε και το Γιώργο μαζί να πάμε στο Καστελλοριζο". Η κα. Γεννηματά συνέχισε να ρίχνει ευθείες βολές στις επιλογές του πρωθυπουργού λέγοντας. "Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου, είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, καταλάβαν όλοι τι γίνεται".

Ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε πως ο δρόμος από εδώ και πέρα είναι ένας, είναι "ο δρόμος της εξόδου από την κρίση". Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προθυμοποιήθηκε να διαβάσει το πρόγραμμα "Ελλάδα" που του ανέφερε η κα. Γεννηματά και το οποίο όπως είπε επεξεργάζεται για την έξοδο από την κρίση.

Παρά τις βολές εκατέρωθεν, οι δύο αρχηγοί αναφέρθηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει πως έχει λάβει πρόσκληση από τη Χαριλάου Τρικούπη και ότι θα προσπαθήσει να παραστεί σε αυτό.
 
Top