Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκεται πλέον η συγκέντρωση των συμβασιούχων των δήμων, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βασ. Σοφίας, από το ύψος της Βουλής έως το «Χίλτον». Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Οι συμβασιούχοι των δήμων πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ «απάντησαν» με τη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαδηλώτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος, που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία.

Μετά τη συγκέντρωση αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων, προσανατολιζόμενη στη συνέχιση των καταλήψεων των δημοτικών αμαξοστασίων αλλά και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Νωρίτερα, επικράτησε μεγάλη ένταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πετούν σκουπίδια και να τραβούν με δύναμη τα συρματοπλέγματα μπροστά από την είσοδο, ενώ έβαλαν και φωτιά.

Η ένταση συνεχίστηκε και στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στη συνέχεια, επιτέθηκαν φραστικά και πέταξαν καφέδες στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ χτυπούσαν με δύναμη τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου ωστόσο απωθήθηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας και συνέχισαν την πορεία τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

 
Top