Ένταση σημειώθηκε για άλλη μια φορά στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης λόγω των πλειστηριασμών.
Πολίτες και μέλη οργανώσεων προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία βάζοντας στο στόχαστρο τους συμβολαιογράφους.
Στο Ειρηνοδικείο της οδού Λουκάρεως, εξαγριωμένοι διαδηλωτές έβγαλαν έξω από το κτίριο συμβολαιογράφο, καθώς όπως κατήγγειλαν προσπάθησε να πραγματοποιήσει πλειστηριασμό.
Να σημειωθεί ότι για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν προγραμματισμένοι συνολικά 14 πλειστηριασμοί.
Στη Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, λόγω της κινητοποίησης του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης».
Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο της αίθουσας για να μην περάσουν οι συμβολαιογράφοι που προσήλθαν για τους πλειστηριασμούς. Αργότερα, μπήκαν μέσα στην αίθουσα, όπου βρισκόταν ήδη από νωρίς για τις δικές της υποθέσεις, η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση, η οποία αποχώρησε, συνοδεία αστυνομικών, από την οπίσω πόρτα του κτιρίου, αποδοκιμαζόμενη από τους διαδηλωτές.
Από τους δέκα προγραμματισμένους πλειστηριασμούς οι πέντε αφορούσαν σε κατοικίες, ενώ οι διαδηλωτές επέτρεψαν να γίνει μόνο αυτός που αφορούσε σε κινητά περιουσιακά στοιχεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδη», προκειμένου, όπως είπαν, «να πάρουν τα λεφτά τους, εργαζόμενοι».
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δείτε τις φωτογραφίες:





 
Top