Είναι καλύτερα για το αμοιβαίο συμφέρον και των δύο χωρών οι σχέσεις τους να είναι ειρηνικές, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ

«Ουσιαστική και ειλικρινή» χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε σήμερα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία, οι δύο λαοί μας, είμαστε υποχρεωμένοι και από τη γεωγραφική μας θέση να ζούμε μαζί», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως είναι καλύτερα για το αμοιβαίο συμφέρον και των δύο χωρών οι σχέσεις τους να είναι ειρηνικές, εποικοδομητικές, σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας.

«Αλλά, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο έμπρακτος σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των διεθνών κανόνων, η ειλικρίνεια και βέβαια η αποφυγή κάθε είδους περιττής πρόκλησης», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η ΝΔ υποστηρίζει την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ καταλήγοντας μίλησε για το Κυπριακό, σημειώνοντας:

«Επιδιώκουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στηριγμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είμαστε υπέρ της επανένωσης του νησιού, αλλά χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων».

 
Top