Τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης πρότεινε εκ νέου στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση εξέφρασε, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά μεταφέροντας τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».

Ο Βασίλης Λεβέντης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προσθέτοντας: «Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάριν της συναίνεσης, κάνανε γενναίες υποχωρήσεις».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας, ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του».

Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους».

Νωρίτερα, αμέσως μετά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Βασίλης Λεβέντης παρατήρησε, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «έγινε η συμφωνία».

«Η συμφωνία για την έξοδο στις αγορές έγινε, θα δούμε πότε θα γίνει η συμφωνία για το Κυπριακό», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εσείς είστε υπέρ της ομαλής μετάβασης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να απαντήσει καταφατικά ο Βασίλης Λεβέντης και να προσθέσει πως εξ αρχής η άποψή του ήταν να πάμε σε συμφωνία αλλά όχι προσφέροντας τα πάντα, ενώ αναφερθείς στην Γερμανία είπε πως όταν κάποιος είναι ισχυρός δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα, αλλά να κερδίζεις τη εύνοιά του.

 
Top