"Η κλιματική αλλαγή είναι ένα κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας και δεν σχετίζεται μόνο με τον οικονομικό ανταγωνισμό" σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Το κλίμα αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης. Αυτό δεν το αμφισβητεί σχεδόν κανείς στην επιστημονική κοινότητα" προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνει ότι "η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση της. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών. Γι’ αυτό και η συμφωνία των Παρισίων ήταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία".

"Η απόφαση των Η.Π.Α. να αποχωρήσουν από τη συμφωνία είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη. Ελπίζω στο προσεχές μέλλον να υπάρχουν ακόμα περιθώρια οι Η.Π.Α. να αναθεωρήσουν την απόφασή τους" τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει:

"Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί από τη συμφωνία, όπως εξάλλου πράττει το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών".

 
Top