"Απαράδεκτη και απογοητευτική" χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή.

"Η απόσυρση αυτή όμως, δεν πρέπει να οδηγήσει στην απόσυρση των κοινωνιών από την ελπίδα ότι ο πλανήτης μας μπορεί να έχει μέλλον. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικός πλανήτης" πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

"Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε ο πόλεμος των κοινωνιών για την αποτροπή της Κλιματικής Αλλαγής και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου πλανήτη, να κερδηθεί και ταυτόχρονα να αποτελέσει τη μεγάλη νέα πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας" επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

"Η Ελλάδα, με τα δικά της ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, περισσότερο από πολλές άλλες χώρες, έχει υποχρέωση να πρωτοστατήσει στην πανευρωπαϊκή και παγκόσμια μάχη για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από το επιτρεπτό όριο".

 
Top