Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποδεικνύεται στον πιο σκληρό από τους δανειστές.

Και αυτό γιατί μετά τις διαρροές για απαίτηση του να μειωθούν κατά 15% οι συντάξεις, φέρεται να ζητά και μείωση του κατώτατου μισθού.
Ούτως ή άλλως το εργασιακό αναμένεται να είναι ένα από τα καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης καθώς εκεί υπάρχει και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων που θέλει να ανοίξει τώρα το Ταμείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά, η Ντ. Βελκουλέσκου έχει πάρει οδηγίες να είναι ιδιαίτερα πιεστική προς την Αθήνα και παρά την αποκάλυψη ότι το ΔΝΤ θεωρεί ότι έκανε λάθος το 2010 με την αναδιάρθρωση του χρέους. Θεωρώντας το μη βιώσιμο θα ανοίξει τη συζήτηση για να βρεθούν λύσεις, ωστόσο, θα θέσει πολύ σκληρές προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι θα τεθεί θέμα μείωση του κατώτατου μισθού καθώς και απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.

Και αυτό την ώρα που η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου ο ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008 κατά 14%. Αντιθέτως, στην Πορτογαλία αυξήθηκε κατά 19% (από 497 σε 589 ευρώ), ενώ στην Ιρλανδία παρέμεινε αμετάβλητος στα 1.462 ευρώ.
Πηγή : www.imerisia.gr/via:EEA
 
Top