Επιχείρηση της αυστραλιανής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/1) στη Μελβούρνη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «btimes.com.au», οι Αρχές έκαναν έφοδο σε δυο σπίτια της πόλης αναζητώντας Αυστραλό υπήκοο, ο οποίος εμφανίζεται σε προπαγανδιστικό βίντεο των ISIS. Μάλιστα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έδωσε και το όνομα του στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον 41χρονο γεννημένο στη Σρι Λάνκα, Μοχομέντ Ουνές Μοχμέν Αμέεν, ο οποίος παρουσιάζεται στο βίντεο να καλεί Αυστραλούς, αλλά και άλλους, που τρέφουν φίλια αισθήματα για τον ISIS να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κέντρο υγείας του «Ισλαμικού κράτους» στη Συρία.

Η εν λόγω Υπηρεσία, λοιπόν, έκανε έφοδο σε δυο σπίτια, όπου σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αυστραλιανά ΜΜΕ κατοικούν οι πρώην σύζυγοι του εν λόγω άνδρα. Από κει και πέρα, βέβαια, δεν έδωσε άλλα στοιχεία στη δημοσιότητα, αλλά έσπευσε να τονίσει πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη χώρα.

Τώρα περί των λεπτομερειών του βίντεο, ο Αμέεν παρουσιάζεται να  λέει πως «καλώ τους αδελφούς και αδελφές απ’ όλο τον κόσμο να έρθουν στη Συρία και να μας βοηθήσουν, τους καλώ να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες».

http://www.press-gr.com/

 
Top