Την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση, στα άκρα δείχνει να οδηγεί την αντιπαράθεσή του με τους συνδικαλιστές υγειονομικούς ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κατηγορείται ότι έχει σχέδιο να επιβάλλει καθημερινές εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, που προβλέπεται να είναι από τα πρώτα νοσοκομεία στα οποία θα εφαρμοστεί το -ευνοϊκό για τα ιδωτικά συμφέροντα- μέτρο τονίζουν σε ανακοίνωση τους:
«Το αυτονόητο είναι πως το νοσοκομείο ακαριαία θα μετατραπεί σε ‘εφημεράδικο’ όπως το παλιό ‘Ρυθμιστικό’. Θα υποβαθμιστούν τραγικά και σε ποιότητα και σε ποσότητα οι παρεχόμενες στους ασθενείς υπηρεσίες Υγείας. Σαφέστατα θα παραμείνει ελαχιστότατο περιθώριο για τακτικές ιατρικές πράξεις. Αυτό έρχεται να δέσει με τα πρόσφατα νομοθετικά μέτρα Γεωργιάδη για άσκηση ιδιωτικού έργου εκτός νοσοκομείου..
..Αν εφαρμοσθεί αυτή η αλλαγή στο πλάνο εφημέρευσης νοσοκομείων, τότε στο μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο πρακτικά θα υπάρχει περιθώριο μόνο για επείγουσες ιατρικές πράξεις καθώς και για πολύωρες απαιτητικές ιατρικές πράξεις (π.χ. μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις) που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να γίνουν σε ιδιωτική κλινική.
Οι ιδιώτες κλινικάρχες ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ «ΤΖΙΡΟ» ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ: για την μεγάλη μάζα των ενδιάμεσων προγραμματισμένων ιατρικών πράξεων. Αυτές αποδίδουν το μεγαλύτερο «κέρδος» για τον κλινικάρχη (πάντα από την τσέπη του ασθενούς φυσικά). Όχι οι επείγουσες ούτε οι πολύωρες – απαιτητικές.
..Άλλωστε αποδεδειγμένα οτιδήποτε κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε αυτό στοχεύει: στην αύξηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής κερδοσκοπίας σε βάρος των ασθενών, σε βάρος των υγειονομικών, σε βάρος της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων, γενικά σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και σε βάρος του σήμερα και του αύριο της Ιατρικής στην χώρα μας».
 
Top