Το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι. Σε αυτή καταγράφεται η άποψη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος, αλλά και η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 24%. Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Λύση με 7,5%, η Πλεύση με 4%. Η γκρίζα ζώνη κινείται στο 19% (αναποφάσιστοι 15% και λευκό/άκυρο 4%)

Στην εκτίμηση αποτελέσματος, με σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 30% στη ΝΔ (1,5 μονάδα πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών). Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ που εκτοξεύεται στο 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,5%, η Λύση με 9%, η Πλεύση με 5%, η Νίκη με 4,5%, όσο και η Φωνή Λογικής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση. Από τον Σεπτέμβριο του 2023, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά με 17% έναντι 10,5% του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στην αντιστροφή της εικόνας. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι στη δεύτερη θέση με 13% έναντι 10% του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν με καλό μάτι την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και αυτό αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση. Μόλις το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θετικά την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σύνολο του δείγματος, το 51,2% απαντά ότι κρίνει αρνητικά όσα συνέβησαν, ενώ θετικά το 29%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 31% αξιολογεί θετικά όσα συνέβησαν στην ΚΕ έναντι 62% που απαντούν αρνητικά.

Σημαντικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας εκφράζει ενδιαφέρον για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ ή αρκετά δηλώνει ότι ενδιαφέρεται το 28%.

Πρώτος ο Ανδρουλάκης για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ
Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης , παρ’ ότι αμφισβητήθηκε ευθέως από τους συντρόφους του στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, να παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, και στο ερώτημα ποιος προτιμάτε να εκλεγεί ανεξάρτητα από την ψήφο σας, το 31% λέει τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 22% απαντά τον Χάρη Δούκα, το 16% Άννα Διαμαντοπούλου, το 15% Παύλο Γερουλάνο, το 5% Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου το 3%.

Σε αυτούς που ψήφισαν στις ευρωεκλογές του 2024 ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητα της ψήφου τους για πρόεδρο του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 31%. Ωστόσο στη δεύτερη θέση περνά η Αννα Διαμαντοπούλου με 20% και ο Χάρης Δούκας έρχεται τρίτος με 17%, πολύ κοντά με τον Παύλο Γερουλάνο ο οποίος συγκεντρώνει 15%. Ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 5% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 3%.

Στη δεξαμενή όσων προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, γίνεται μάχη Δούκα-Ανδρουλάκη για την πρώτη θέση: Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτος με 26% με βραχεία κεφαλή από τον δήμαρχο Αθηναίων που συγκεντρώνει 25%. Άννα Διαμαντοπούλου με 18% και από κοντά Παύλος Γερουλάνος με 17% ακολουθούν, ενώ Ν. Γιαννακοπούλου και Μ. Κατρίνης συγκεντρώνουν από 3%.

Τέλος, σε όσους σίγουρα ή μάλλον προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 27% ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 22% Δούκας και Διαμαντοπούλου. Στο16% ο Π. Γερουλάνος, στο 4% ο Μιχάλης Κατρίνης και στο 3% η Ν. Γιαννακοπούλου.

«Αγκάθι» η ακρίβεια
Όσο για τους προβληματισμούς των πολιτών, παραμένει Νο1 θέμα η ακρίβεια και ακολουθούν έσοδα- έξοδα των νοικουριών , αλλά και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας.

 
Top