Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσίασης της Διακήρυξης «Κανείς Ηλικιωμένος με χρόνιο νόσημα δεν θα μείνει πίσω στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας», του Πρωτοπόρου Ευρωπαϊκού Προγράμματος SmartBear, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Ιωάννη Φωστηρόπουλου στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2024. 


Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι, στελέχη της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι εταιριών στον χώρο της υγείας από την Ελλάδα και την Ευρώπη, τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης


Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Νίκη Βελλιανίτη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικών Ιατρείων & ΚΕΠ Υγείας Ηλία Καρυπίδη και τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κυπαρισσένια Σαμαρά, υπέγραψε την επικύρωση της διακήρυξης επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή Αιγάλεω στοχεύει σε καινοτόμα προγράμματα και δράσεις, ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν τους ηλικιωμένους. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις προς όφελος κυρίως της τρίτης ηλικίας, δίνοντας έμφαση τόσο στην πρόληψη, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων. Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα SmartBear και με σύμμαχο την ψηφιακή τεχνολογία, κάνουμε πράξη τη ρήση η «ισχύς εν τη ενώσει», ευελπιστώντας σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με στόχο την υγιή και ενεργό γήρανση των πολιτών».


Το SmartBear είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα  που υποστηρίζει βάσει τεκμηρίωσης και με εξατομικευμένο τρόπο την υγιή και ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων, από 65 έως 80 ετών, στο οικιακό τους περιβάλλον.


Αποτελεί πρωτοποριακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, καθώς απευθύνεται σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που διαβιούν στην κοινότητα, συμβάλλοντας στην καθημερινή έξυπνη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων τους.


Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε ανθρώπους με:


  • Καρδιαγγειακά Νοσήματα

  • Ήπια Κατάθλιψη

  • Ήπια Γνωσιακή Διαταραχή

  • Διαταραχές Ισορροπίας

  • Διαταραχές Ακοής

  • Σύνδρομο της Ευθραυστότητας


Ιατρικά τεκμηριωμένες ειδοποιήσεις, που θα γνωστοποιούνται στους πολίτες-χρήστες, θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους, μέσω των «έξυπνων» και εύχρηστων συσκευών υγείας που παρέχει το πρόγραμμα εντελώς δωρεάν, βελτιώνοντας την  καθημερινότητα των συμμετεχόντων.


Για πληροφορίες και ένταξη στο πρόγραμμα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω στο τηλέφωνο: 2105697443.


Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
 
Top