Νίκος Κλειτσίκας

«Σ' αυτή την επική σύγκρουση μεταξύ του λαού και της ελίτ,
χρειαζόμαστε ένα (πολυπολικό) παγκόσμιο όραμα, μια θεωρία,
ένα οργανωτικό πολιτικό σχέδιο, μια...

πραγματική ικανότητα να οικοδομήσουμε τακτικές
και στρατηγικές συμμαχίες, αναγνωρισμένους ηγέτες.
Οποιοδήποτε άλλο πείραμα είναι καταδικασμένο σε ήττα, ή έλλειψη επιρροής.
Για αυτό είναι η "Κυρίαρχη Δημοκρατία & Λαϊκή"»
«Κυρίαρχη Δημοκρατία & Λαϊκή»... το Μετωπικό σχήμα που επέλεξε ο Marco Rizzo, ηγέτης του Κομουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (αδελφό κόμμα του ΚΚΕ)
Μόλις μία εβδομάδα μέχρι το Ιδρυτικό Συνέδριο του Μετωπικού σχήματος/κόμματος  «Κυρίαρχη Δημοκρατία & Λαϊκή», 2.500 εκλεγμένους συνέδρους, ο Marco Rizzo, ηγέτης του Κομουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, μεταξύ άλλων στην "Corriere della Sera":

«Ο αντιφασισμός του Δημοκρατικού Κόμματος (Ιταλική Αριστερά) κάνει τους αντιστασιακούς να σηκωθούν από τους τάφους τους. Οι φασίστες είναι εκατό ηλίθιοι που κάνουν τον ρωμαϊκό χαιρετισμό, ή αυτοί που έχουν προτιμήσει τα συμφέροντα των ελόιτ του χρηματοπιστωτικού συστήματος από αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Πέρα από τις σημαίες όχι για μια πολυθρόνα, αλλά για μια διαφορετική Ιταλία».
Το λέει ο Marco Rizzo, ηγέτης της «Κυρίαρχης Δημοκρατίας & Λαϊκής»

[...] Ερ. Το 31% των Ιταλών δεν σκοπεύει να πάει στις κάλπες γιατί κατηγορεί το σύστημα…
Απ. Δεν έχει άδικο. Οι μισοί Ιταλοί έχουν απογοητευτεί από την πολιτική. Η πολιτική υπόκειται στον έλεγχο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Η πολιτική είναι παράσταση ηθοποιών που αμείβονται από τους κουκλοπαίχτες, που βρίσκονται πάνω και έξω από τη χώρα.
Ερ.16% των συμπατριωτών μας όμως αδυνατεί να ξεχωρίσει αριστερά και δεξιά...
Απ. Οι θεσμικοί και παρόντες στη Βουλή, για τα μείζονα ζητήματα, όπως η εξωτερική πολιτική, η ενέργεια, η κοινωνική και οικονομική πολιτική, συμφωνούν απόλυτα. Έχουν μικρές διαφορές, αλλά σε δευτερεύουσες πτυχές. Δείτε μόνο τι συμβαίνει στον πόλεμο. Όσον αφορά τις συντάξεις, την εργασία και την ανάπτυξη, αριστερά και δεξιά είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.
Ερ. Το Δημοκρατικό Κόμμα (ιταλική αριστερά), ωστόσο, μεγαλοποιεί τη διαφορά μεταξύ αυτών που είναι φασίστες και αυτών που δεν είναι. Συμφωνείτε με αυτή τη στρατηγική;
Απ. Πρέπει να καταλάβουμε τι είναι ο φασισμός σήμερα. Είναι εκατό ηλίθιοι που κάνουν τον ρωμαϊκό χαιρετισμό, ή είναι 20 χιλιάδες σκοτωμένοι στη Γάζα, ο έλεγχος των πολυεθνικών στην οικονομική ελευθερία και οι απολύσεις ανθρώπων που δεν ήθελαν να υποταχθούν σε έναν υγειονομικό κανονισμό; Αυτή η αριστερά επινόησε τον φασισμό ως εκλογική πασαρέλα. Τέτοιος αντιφασισμός, όμως, κάνει τους αντιστασιακούς να σηκώνονται από τους τάφους τους.
Ερ. Σας εκπλήσσει που οι ίδιοι οι αριστεροί (Δημοκρατικό Κόμμα) δεν θέλουν η γραμματέας τους (Αρχηγός) να είναι υποψήφα για τις ευρωεκλογές;
Απ. Η
Σλάιν είναι η ομογενοποιημένη έκφραση των καιρών μας (σημ. Για την πάμπλουτη λεσβία αρχηγό της ιταλικής αριστεράς "Η αριστερά της εποχής μας" είναι Νατοϊκή! Με μια τέτοια αριστερά, η δεξιά γίνεται περιττή!). Γραμματέας εξελέγη κάποια που δεν ήταν καν μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Μπορεί να σας αρέσει ένα κόμμα ή όχι, αλλά εκλέγει την άρχουσα τάξη του από μέσα, όχι μέσω μιας διαδικασίας μέσων ενημέρωσης (σημ. Οι ελίτ  εφεύραν την λεγόμενη “άμεση εκλογή από το λαό” αρχηγών πολιτικών κομμάτων 28 Νοέμβρη 2021: Το παράδοξο της “άμεσης εκλογής” αρχηγού κόμματος από το λαό κι όχι από το κόμμα του... κατασκευάστηκε στα “εργαστήρια” πέραν του Ατλαντικού!).
Ερ. Έχουν δίκιο οι ηγέτες που δείχνουν το πρόσωπό τους στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία;
Απ. Οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέξουν χωρίς προσχήματα. Οι αρχηγοί των κομμάτων πρέπει να παρουσιάζονται, αλλά ένας βουλευτής που διεκδικεί να είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαπατά κατά κάποιον τρόπο το εκλογικό του σώμα.
Ερ. Σύμφωνα με αυτούς που μας κυβερνούν, όμως, βρισκόμαστε στην εποχή των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, από τον φεντεραλισμό μέχρι την πρωθυπουργία...
Α. Είναι όλα όπλα μαζικού αντιπερισπασμού. Στην πατρίδα του φεντεραλισμού, το Βένετο, για παράδειγμα, υπάρχει ένας κυβερνήτης που προωθεί έναν νόμο για το τέλος της ζωής, ο οποίος επίσης απορρίφθηκε.
Ερ. Πώς σκοπεύετε να συγκεντρώσετε τη δυσαρέσκεια;
Απ. Στις 27 και 28 Γενάρη στο Ergife (ξενοδοχείο της Ρώμης) θα γίνει το συνέδριο της «Κυρίαρχης Δημοκρατίας & Λαϊκής». Θα έχουμε 2.500 αντιπροσώπους. Θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της Ιταλίας. Δεν σκεφτόμαστε απλώς να συγκεντρώσουμε 150 χιλιάδες υπογραφές (ελάχιστο όριο πρόσβασης για όσα κόμματα δεν βρίσκονται στη Βουλή), αλλά ν' αλλάξουμε βαθιά τη χώρα. Χτίζουμε μια πολιτική μαχητική οργάνωση που μπορεί να αναλάβει αυτό.
Ερ. Χρειαζόμαστε δημοκρατικές διαδικασίες, κυριαρχία για έναν πολυπολικό κόσμο. Σε σύγκριση με όλα αυτά, είναι διατεθειμένοι ο Rizzo και ο Toscano να βάλουν τις σημαίες στη σοφίτα;
Απ. Το θέμα δεν είναι να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, αλλά να τις κάνουμε αποτελεσματικές, σε ένα γενικό άνοιγμα. Η εργατική τάξη σήμερα συνθλίβεται, όπως και η μεσαία τάξη. Αν τα συνδυάσουμε όμως, έχουμε το 90% του κόσμου, μια συνολική πρόταση.
Ερ. Λοιπόν δεν θα γίνουμε μάρτυρες άλλης επανένωσης συντρόφων;
Απ. Στα ψηφοδέλτιά μας θα έχουμε τον Francesco Amodeo του Italexit, που διέλυσε μετά την παραίτησή του ο Paragone, τον Pino Cabras, ιδρυτή του Κινήματος 5 Αστέρων και του Alternativa, τον Alfio Krancic, συντηρητικό σκιτσογράφο. Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, ωστόσο, θα έχουμε τόσο τον Giovanni Masotti, ιστορικό ανταποκριτή από τη Μόσχα, γνωστό για τη δεξιά του κουλτούρα, όσο και τον Stefano Orsi, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς της αριστερής γεωπολιτικής. Μετά είναι ο κομμουνιστής Marco Rizzo και ο καθολικός Francesco Toscano, ένας καθολικός. Επομένως, η καταγωγή δεν αποκηρύσσεται, αλλά μάλλον επιβεβαιώνεται σε μια ενιαία παρακμή, αυτή της λαϊκής κυριαρχίας. [...]

«Δεξιά και αριστερά, 2 όψεις του ίδιου νομίσματος. Το σχέδιο της κυβέρνησης για την πανδημία 2024-28: σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης "μπορεί να καταστεί απαραίτητο να επιβληθούν περιορισμοί στις ελευθερίες των ατόμων". Δηλαδή, πράσινα πιστοποιητικά κυκλοφορίας για εμβολιασμένους, κοινωνική απόσταση, κλείσιμο σχολείων, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.»
Marco Rizzo

Νίκος Κλειτσίκας περιττό να πούμε τι άποψη έχουν όσοι αριστεροί δεν πούλησαν την ψυχή τους στην παγκόσμια ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+ (τεκνοθεσίες ομοφυλόφιλων, γονέας Α, Β και Σια), για τους ουκροναζί και σιωναζί... Ο δικός μας σχολιασμός:

«Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό"
κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης
πρέπει να λάβεις τις αποφάσεις των κινήσεων»
Antonio Gramsci 
"Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής), σελ. 1729

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top