Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Ιστορία δεν ψεύδεται...
Ψεύδονται αυτοί που την γράφουν!

4η Αυγούστου 1936: ο φασισμός χτυπάει την πόρτα της Ελλάδας!
Ο φασισμός, όπως κι ο ναζισμός, ήταν σ' εκείνη την ιστορική περίοδο το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, ήταν επιλογή του κεφαλαίου σ' εκείνη την συγκεκριμένη.
Σήμερα ο καπιταλισμός, οι τραπεζίτες ελέγχουν τις εθνικές οικονομίες, το νόμισμα, τις τράπεζες, σ' ολόκληρο το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης των χωρών της αποικίας των ΗΠΑ με την επωνυμία "Ευρωπαϊκή Ένωση". Έτσι ο πάλαι ποτέ φασισμός εξέλαβε νέες μορφές κυριαρχίας. Θα ήταν φαιδρό να πιστεύει σήμερα κάποιος πως οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν αυτή την κυριαρχία τους και θα επιλέξουν τον φασισμό και ναζισμό ως κυρίαρχη έκφραση της πολιτικής τους. Ακόμη και στην στήριξη του ουκροναζί καθεστώτος, εμφανίζουν "αντιιμπεριαλιστικές, αντιφασιστικές" ορολογίες για τη στήριξη του κοκαϊνομανή μικρού φύρερ.
Ο σημερινός "αντιφασισμός" της Νατοϊκής ευρωπαϊκής αριστεράς, κύριο εργαλείο-όπλο των ΗΠΑ -που κέρδισε τα πρωτεία από την παραδοσιακή δεξιά-, είναι το άλλοθι, ο φερετζές απόκρυψης της προδοσίας των εργαζομένων και των λαών. Αυτή η "αριστερά της εποχής μας" πολεμάει έναν ανύπαρκτο φασισμό και καταγγέλλει ως φασισμό κάθε προσπάθεια εθνικής-κυριαρχικής ανόρθωσης των λαών: νέος πολυπολικός κόσμος από τον Άξονα της Αντίστασης, οι συγκλονιστικές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή με την κατάρρευση της "αραβικής άνοιξης made in USA".
Σήμερα οι νοσταλγοί του Μεταξά... με "αριστερό αντιφασιστικό" ή δεξιό προσωπείο, στη "σωστή πλευρά της ιστορίας" εκσυγχρόνισαν-μεταρρύθμισαν τον φασισμό.
Επέβαλαν "αντιφασιστικά Μέτωπα": "Υγειονομικά πιστοποιητικά" εργασίας και καθημερινότητας, στο πλευρό του Νατοϊκού κοκαϊνομανή μικρού φύρερ εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, "κλιματική κρίση" και "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής", δικαιώματα "Διεμφυλισμού-Τρανσεξουαλισμού" και πάει λέγοντας!
Η ευρωπαϊκή αριστερά είναι νεκρή! Πέθανε... κι ενταφιάστηκε στον "προοδευτισμό" & τον "δικαιωματισμό"!
Η "Ευρωπαϊκή Ένωση" δεν είναι η Ευρώπη και δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί ή να καλυτερεύσει!
Η υπεράσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας, εναντίον της "ευρωπαϊκής κυριαρχίας" είναι ταξική πάλη!

"Αιρετικός και Κουρσάρος"... Τεράστιος κι απαράμιλλος ο "Προφήτης Ποιητής" (Poeta Vate), ο Pier Paolo Pasolini, είχε προεξοφλήσει ποια θα ήταν η διεστραμμένη προέλευση του σημερινού αφηγήματος της παγκοσμιοποίησης, ο αποκαλούμενος "αντιφασισμός".
Ποιους εξυπηρετεί ο σημερινός ψευδής "αντιφασισμός";
Συγκεκριμένα σήμερα... ο "αντιφασισμός" είναι το καλύτερο κι ισχυρότερο όπλο που χρησιμοποιείται στη δύση κι ειδικότερα στην Ευρώπη από το υπερεθνικό κεφάλαιο, για να καταπολεμήσει την ελευθερία αλλά ακόμη και την αστική δημοκρατία, ώστε να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές μάζες, τους αγώνες των εργαζομένων και την κατάργηση κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, στο βωμό του άπληστου κι αδηφάγου υπερεθνικού κεφαλαίου, της παγκοσμιοποίησης..

«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του  παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini
 
 

Το ελληνόφωνο "εθνικό" Μέτωπο της αποικίας εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού Νατοϊκά μορμολύκεια... κηρύξατε πόλεμο στον "Ρωσικό ιμπεριαλισμό"... Ρωτήσατε το λαό;

Ο Μεταξάς περιχαρής στο πλευρό του Γκαίμπελς, υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, στις 21 Σεπτέμβρη του 1936…

Για τη σημερινή μαύρη επέτειο της ιστορίας μας, η πένα του αείμνηστου Θύμιου Παπανικολάου (+), η καρδιά κι η ψυχή του "Ρεσάλτο", αποτελεί το ιστορικό ράπισμα στη διαστρέβλωση κι αξίζει να διαβαστεί: Οι μύθοι για το Κοινωνικό Κράτος" του Μεταξά

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top