Νέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Τερψιθέας, λίγα μέτρα μακριά από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων  που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου  σις 6:30 μ.μ.

Οι δυνάμεις των ματ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σήμερα το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όταν ομάδα ατόμων με κουκούλες βγήκε στην αυλή του σχολείου, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες και μπουκάλια σε φοιτητικούς και άλλους συλλόγους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα της Τρίτης.

Ανήλικη μαθήτρια κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους. Η κοπέλα ανήκει στο 15μελες και είχε κάνει δηλώσεις εναντίον τους. Όπως τόνισε, τα άτομα που βρίσκονται μέσα στο σχολείο τη χτύπησαν και την έβγαλαν δια της βίας από το κτίριο.

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.
Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους. Γονείς μαθητών έσπευσαν στο σχολικό συγκρότημα για να διαπιστώσουν αν είναι καλά τα παιδιά τους.

«Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος το τι θα γίνει με τα παιδιά μας στο σχολείο», σημειώνει χαρακτηριστικά στο voria.gr γονέας μαθήτριας της Ά Λυκείου του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. «Πρέπει να είναι και μαθητές αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια αλλά πρέπει να μπαίνουν και άλλα άτομα από πίσω. Δεν πιστεύω ότι βγαίνουν από την τάξη για να πετάξουν και ξαναμπαίνουν. Εγώ προσωπικά δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό μου εδώ πέρα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και το πρωί της Τρίτης έξω από το σχολείο. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης φοιτητικών συλλόγων

Σημειώνεται ότι το «Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής» έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές που προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναλαμβάνοντας εμμέσως την ευθύνη για όσα συνέβησαν.

 
Top