"Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες” υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος, προσθέτοντας ότι “η Δικαιοσύνη και το δικονομικό μας σύστημα στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν βιαστεί”.

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Ο γνωστός ποινικολόγος φιλοξενήθηκε στο OPEN και αναφέρθηκε τόσο στα εγκλήματα κατά των γυναικών που έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, όσο και στην υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο εκπροσωπεί.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, ο Αλέξης Κούγιας τις χαρακτήρισε «φωτογραφικές» και «απαράδεκτες νομικά», υποστηρίζοντας πως απευθύνονται σε μη γνώστες του ποινικού δικαίου και κρύβουν σκοπιμότητες.

Αναφερόμενος, δε, ειδικά στις ρυθμίσεις που αφορούν στα σεξουαλικά εγκλήματα και στις 11 γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας σε διάστημα μόλις εννέα μηνών, υποστήριξε πως θεωρεί περιττή την όποια ρύθμιση στον Ποινικό Κώδικα λόγω… στατιστικής.

«Έχουμε 11 περιστατικά σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες» υποστήριξε.

Απαντώντας, μάλιστα, σε όσους υποστήριξαν ότι στόχος είναι να μην αυξηθούν οι γυναικοκτονίες ούτε κατά μία, ο κ. Κούγιας είπε «και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;», προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις του πάνελ.

Σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή και αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών αίτηση αποφυλάκισης, ο Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε να υποστηρίξει τα λεγόμενα του αδερφού του Λιγνάδη περί «βιασμού» του λόγω των διαδικασιών της κατ’ οίκον έρευνας.

«Δεν είναι λίγο εριστικό ένας άνθρωπος που κατηγορείται δίκαια ή άδικα από τη δικαιοσύνη για βιασμό να χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους;», υποστήριξαν στο πάνελ, με τον συνήγορο υπεράσπισης του Λιγνάδη να απαντά:
«Kαι πολύ σωστά το είπε, εγώ αν ήμουν αδερφός του Λιγνάδη θα έλεγα χειρότερα, όπως και έχω πει χειρότερα».

Επέμεινε μάλιστα στην άποψή του περί «βιασμού της Δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή», τονίζοντας πως «η Δικαιοσύνη και το δικονομικό μας σύστημα στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν βιαστεί».


 
Top