Ο Εγκέλαδος συνεχίζει να χτυπάει την Κρήτη όπου ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν μετά τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έριξε κτίρια, βράχους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Ηράκλειο.

Οι μετασεισμοί στην πολύπαθη περιοχή (γύρω από το Ηράκλειο και την ‘Αρβη) δεν έχουν τέλος και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, σημειώθηκε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 22 χλμ Νότια Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 12,6 χλμ, σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

 

Συνολικά από την ώρα που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ, στις 9:17 το πρωί, μέχρι τις 14:02, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο καταγράφηκαν 25 ακόμη σεισμικές δονήσεις στην περιοχή (γύρω από το Ηράκλειο και την Αρβη).
Ο μεγαλύτερος από τους μετασεισμούς που προηγήθηκαν ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10:30 σε εστιακό βάθος 14 χλμ και επίκεντρο 24 χλμ, Νότια Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.Οι μετασεισμοί ήταν εντάσεων από 2,3 Ρίχτερ εως 4,8 Ρίχτερ με τον κόσμο να παραμένει στους δρόμους.
 
Top