Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φέτος η μεγάλη γιορτή των μουσουλμάνων, το Kurban Bayram που θα αρχίσει την Παρασκευή πρώτη Σεπτεμβρίου, για τους Τούρκους θα έχει διακοπές 10 ολόκληρες μέρες, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την τουρκική κυβέρνηση.

Ήδη από τώρα προετοιμάζονται τα εκδρομικά γκρουπ να έρθουν στην Ελλάδα που θα την πλημμυρήσουν, καθώς ο χρόνος των διακοπών δίνει φέτος μεγάλες δυνατότητες να γυρίσουν σε πολλά μέρη και η Ελλάδα φέτος είναι ο πρώτος τόπος προορισμού των Τούρκων αδειούχων και όχι μόνο.

Μεγάλη προτίμηση των Τούρκων θα είναι τα νησιά και η βόρειο Ελλάδα, περιοχές με τις οποίες πιστεύουν ότι έχουν ιστορικούς δεσμούς και υπάρχουν πολλά στοιχεία που θυμίζουν την παρουσία τους στις περιοχές αυτές.

Ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη θα προσελκύσει πολλούς Τούρκους το πατρικό, (μεγάλο παραμύθι αυτό), σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ στα νησιά υπάρχει το λεπτό σημείο της τουρκικής παρουσίας με την παράλληλη διεκδίκηση τους εκ μέρους της επίσημης Τουρκίας.


Κάπου θα πρέπει να δούμε με προσοχή σε όλα αυτά, παρόλο που οι τουριστικοί πράκτορες ήδη τρίβουν τα χέρια τους.

Οι διακοπές αυτές συμπίπτουν με μερικές μαύρες ιστορικές ημερομηνίες. Η πιο χαρακτηριστική είναι η εισβολή των Τούρκων στην Σμύρνη το 1922 και η επακολουθήσασα μεγάλη σφαγή του ελληνικού πληθυσμού με την πυρπόληση κάθε ελληνικού ίχνους στην ιστορική αυτή πόλη. Τις ίδιες μέρες, θα έχουν εορτάσει στην Τουρκία την μεγάλη νίκη τους κατά των Ελλήνων με την μικρασιατική καταστροφή.


Με νωπές αυτές τιε μνήμες θα έρθουν οι χιλιάδες Τούρκοι στην Ελλάδα, ενώ θα γιορτάζουν μια από τις πιο βάρβαρες μουσουλμανικές εορτές που συνδυάζεται με την δημόσια σφαγή χιλιάδων ζώων στον βωμό μιας ματαιόδοξης πίστης. Το αίμα πάλι θα ρέει και θα κοκκινίσει τον Βόσπορο.


Εμείς πάντως θα… τους υποδεχτούμε με προσοχή ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

 
Top