Σπείρα που εξαπατούσε πολίτες, υποσχόμενη διαγραφή οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Για την απάτη συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας, οι δύο 28 και 40 και οι άλλοι δύο 46 ετών, καθώς και ένας 41χρονος Μολδαβός, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρείας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες, με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, οι δράστες προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν, να εγγραφούν στην εταιρεία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του σε βάρος άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top