Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, την Τρίτη 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι ανασκαφές στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης για να βρεθεί... χαμένος θησαυρός, σύμφωνα με απόφαση που είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη όπου η Αρχαιολογία και ο δήμος περίμεναν ένα μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα προκειμένου να πραγματοποιήσει την ανασκαφή για τον θησαυρό που υποτίθεται περιλαμβάνει χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας από την εποχή της Τουρκοκρατίας ή της Γερμανικής Κατοχής.

Όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr, χρειάστηκε να επιστρατευτεί και ένα ακόμα μεγαλύτερο εκσκαπτικό μηχάνημα, με μεγαλύτερη τσάπα, αφού τα μοναδικά ευρήματαπου έρχονταν στην επιφάνεια ήταν μπάζα, σιδερόβεργες, πλακάκια από τουαλέτες και ένα... καζανάκι.

Στο σημείο έφθασε ακόμα και ειδικός ραβδολόγος, η ράβδος του οποίου ωστόσο έδινε σήμα για σίδηρο και όχι για χρυσό.

Τελικά τα μηχανήματα έριξαν και πάλι μέσα στη μεγάλη τρύπα τα μπάζα και τα «ευρήματα» όχι από την τουρκοκρατία ή τη γερμανική κατοχή αλλά από τις… τουαλέτες του πάρκου και η ανασκαφή έλαβε τέλος, προς απογοήτευση των συγκεντρωμένων πολιτών οι οποίοι περίμεναν μια άλλη εξέλιξη.

 
Top