Τρία ρυμουλκά βρίσκονται στα ανοιχτά του λιμανιού της Ίου, όπου προσάραξε χθες τα μεσάνυχτα σε ξέρα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos, προκειμένου, όταν ολοκληρωθεί η επιθεώρησή του στα ύφαλα από ιδιώτες δύτες, να ξεκινήσει άμεσα η επιχείρηση αποκόλλησης του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Blue Star Patmos παρουσίασε χθες στη δεξιά πλευρά ελεγχόμενη εισροή υδάτων, η οποία πλέον έχει σταματήσει, ενώ η αυτοψία στα ύφαλα του πλοίου θα συνεχιστεί και αύριο.

Οι 207 επιβάτες του πλοίου αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στο πλοίο, όπου βρίσκονται 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά, αναμένεται να μεταβούν επίσης στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αλλά και του παρακολουθούντος νηογνώμονα.

Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν έχει αναφερθεί έως τώρα θαλάσσια ρύπανση.

Το "Blue Star Patmos" είναι ένα ολοκαίνουργιο πλοίο που κατασκευάστηκε το 2012 στα ναυπηγεία της Daewoo έχει μήκος 145 μέτρα και πλάτος 23,2. Έχει 90 καμπίνες και μπορεί να μεταφέρει 2.000 επιβάτες.

 
Top