Λαβράκια βγάζουν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές όπου επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης μηχανεύονται όλες τις μεθόδους για να αποκρύψουν έσοδα από την εφορία.

Έτσι σε έλεγχο που έγινε στην παραλία της Κατερίνης εντοπίστηκε ταβέρνα που δεν είχε κόψει αποδείξεις 16.400 ευρώ, ενώ στη Πάρο και στην Μύκονο, σε γνωστές ταβέρνες επιβλήθηκαν οι ποινές που προβλέπει ο νόμος επίσης για μη έκδοση αποδείξεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην Πάρο, σε γνωστή ταβέρνα στη Νάουσα, από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ. Το κατάστημα σφραγίστηκε τη Δευτέρα συνοδεία της Αστυνομίας αλλά κατά περίεργο τρόπο λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ και ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή του Ταξίαρχου για να επανατοποθετηθεί. Και πάλι όμως στη συνέχεια σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη "κλειστό λόγω φοροδιαφυγής" με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο κλείσιμο που της είχε επιβληθεί.

Σε άλλη περίπτωση, σε ταβέρνα στη Μύκονο διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει 65 αποδείξεις αξίας 24.000 ευρώ αν και είχε πληρωθεί μέσω POS και είχε χρεώσει τις κάρτες των πελατών.

Μη έκδοση αποδείξεων εντοπίστηκε και σε κυλικείο στο καράβι της γραμμής που κάνει το δρομολόγιο Καβάλας – Θάσου, όπου και εκεί επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει λουκέτο για τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top